Helyi közélet

2012.12.15. 20:07

Úthelyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyeszerte szemerkélő eső és ónoseső és havaseső egyaránt előfordul, párás látásviszonyok jellemzőek, 300-500 méter a látótávolság.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyeszerte szemerkélő eső és ónoseső és havaseső egyaránt előfordul, párás látásviszonyok jellemzőek, 300-500 méter a látótávolság.A mellékutak hókásásak, latyakosak, a főutak szintén, kivéve Putnok térségét, ahol jegesek. 18.30-kor már csak 17 gép sózta az utakat (délután még 36), ebből 3 Putnok térségében dolgozik, tájékoztatott a Magyar Közút B.-A.-Z. Megyei Igazgatóságának ügyeletese. A buszközlekedés nem akadályozott.

A mentőszolgálat miskolci állomásának este 7-kor szolgálatba lévő mentésvezetőjét váltáskor kollégái arról tájékoztatták, hogy csak minimálisan nőtt meg a hívások száma, kisebb balesetek adódtak a csúszás miatti elesésekből – kivéve a Kazincbarcika térségében történt halálos kimenetelű balesetet.

A Városgazda Kht. hóügyeletére két helyről érkezett segítségkérés, a Magashegyi zúzalékos és a Gyimesi utcákból (a Besenyői környékén), ahol a kihelyezett szóróanyag elfogyott, így szórógépeket küldtek a helyszínre. Az MVK diszpécsere továbbra is azt erősítette meg Juhász Péternek, a hóügyelet vezetőjének, hogy az Ómassára és Bükkszentkeresztre vezető utak járhatók.

- Jelenleg a városban 0 Celsius-fok körüli a hőmérséklet, de a készültség fennáll, hogy városi szinten megakadályozzuk a felfagyásokat. Miután - és ezt magam is megtapasztaltam - a belváros díszburkolattal ellátott egyes szakaszai csúszósak, 23 óra után gépi erővel, sómentes anyaggal besegítünk a síktalanításba – mondta a hóügyelet vezetője. Megtudtuk tőle azt is: este egy őrjárat „szétnéz” a városban, próbafékezéseket végeznek, s ha szükségét látják, mozgósítják a készültséget.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában