Helyi közélet

2012.12.10. 23:58

Télies, de járható utakon

Borsod-Abaúj-Zemplén - A járművezetőknek is meg kell szokniuk a télies útviszonyok közötti vezetést.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A járművezetőknek is meg kell szokniuk a télies útviszonyok közötti vezetést.Nagyobb fennakadásokat nem okozott a közlekedésben a hétfőn leesett hó, mindenhol szórták és takarították az utakat a megyében, mondta munkatársunknak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának diszpécsere, hozzátéve: mindössze 3-5 centiméter friss csapadék hullott, ami még nem szokott problémákat okozni.

Tapasztalataink, és a szerkesztőségünket megkereső olvasóink szerint is konszolidálódott a helyzet a délelőtti órákra, de reggel többen panaszkodtak arra, hogy például a hernádkaki körforgalom előtt annyira csúszik az út, hogy több autó a hosszú, lefagyott lejtő alján egyszerűen beszánkózik a körforgalomba. Felvetésünkre a diszpécser azt válaszolta: A gesztelyi emelkedőn is sóztak, de a járművezetőknek meg kell szokniuk a télies útviszonyok közötti vezetést. A hóesés azonban a városban autózók számára is tartogatott meglepetéseket, több ráfutásos - vagyis inkább rácsúszásos - koccanás történt közlekedési lámpák előtt, ahol a kocsik síkosra taposták a havat, de az Egyetemvárosban a bölcsészépület előtti jeges lejtőn is elszabadult városi busz, ami kidöntött egy tűzcsapot, majd két másik csuklós csúszott egymásba ugyanott.

ÉM-SZP


Gázcsonkot döntött egy autó a Meggyesalja utcán

Miskolc - Gázcsonknak ütközött Miskolc belvárosában, a Meggyesalja utcában egy személygépkocsi hétfőn este nem sokkal nyolc óra előtt.

Füstölt az adventi villamos

Miskolc - Füstölni kezdett az adventi villamos hétfőn délután öt óra körül a József utcánál, tájékoztatta portálunkat Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Buszok rendezték át a tájképet az Egyetemvárosban

A bölcsész épület előtti lefagyott lejtő sorra tréfálta meg a járművezetőket. Az egyetemen két kisebb baleset is érte a menetrend szerinti járatokat, autók is kicsúsztak az egyik kanyarban. Olvasónk számolt be a történtekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában