Helyi közélet

2012.12.15. 11:44

Ónos eső: szórják a borsodi utakat

Miskolc - Megyeszerte szemerkélő eső és ónos eső váltogatja egymást, az utak jobbára sónedvesek, egyedül Szikszó térségéből jelentetek jegesedést, tájékoztatott a Magyar Közút B.-A.-Z. Megyei Igazgatóságának ügyeletese.

Miskolc - Megyeszerte szemerkélő eső és ónos eső váltogatja egymást, az utak jobbára sónedvesek, egyedül Szikszó térségéből jelentetek jegesedést, tájékoztatott a Magyar Közút B.-A.-Z. Megyei Igazgatóságának ügyeletese. 47 géppel végzik az alásózást, megelőző védelmet jelentő sózást a megyében, ebből 10 Szikszó térségében dolgozik. Közúti balesetről 11 óra előttig nem volt tudomása sem neki, sem pedig a mentőszolgálat ügyeletvezetőjének. Mindössze két, elcsúszásból eredő hívásuk volt az egész megyéből, a sérülteket a traumatológiára szállították.

A Városgazda Kht. hóügyeletére sem érkezett segítségkérő hívás (az MVK-tól) sem. Még Ómassáról és Bükkszentlászlóról sem, ahonnan pedig hasonló helyzetben általában először szoktak jelezni. Volt azonban dolguk tegnap este 10 után, valamint a hajnali órákban, amikor is Miskolc magasabban fekvő pontjait „ meg kellett szórniuk”. Jelenleg (11 körül) az a szerencsésebb helyzet állt elő, hogy a felmelegedés miatt a csapadék esőre váltott, vélhetően az esti órákban lesz ismét dolga a Városgazdának a síktalanítással.

Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője elmondta: az utak gépi szórásán túl 300 közmunkás reggeltől szórja a járdákat homok és só keverékével, hogy ha ismét fagyni kezd, s a csapadék ónos esőre, hóra váltana, az ne tapadjon le. Ha a városban – a hozzájuk tartozó utakon - jegesedés miatt segítséget kérnének a közlekedésben adódó nehézségek elhárítására, azt (46) 500-237-es telefonszámon (hóügyeleten) lehet bejelenteni.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában