Helyi közélet

2012.12.14. 13:08

Miskolci közgyűlés - „A kocsonyafesztivál fontos”

Miskolc - A kocsonyafesztivál, a Selyemréti Strandfürdő és a miskolci főutca burkolatcseréje is téma volt a testületi ülésen.

Miskolc - A kocsonyafesztivál, a Selyemréti Strandfürdő és a miskolci főutca burkolatcseréje is téma volt a testületi ülésen.A közel félszáz napirend mellett a leállt beruházásokról, köztük a Selyemréti Strandfürdőről is kérdezte az ellenzék a városvezetést a csütörtöki, miskolci testületi ülésen. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a város turisztikai cége, még nyáron, szerződést bontott a selyemréti fürdő kivitelezőjével, arra hivatkozva, hogy nem a szerződében előírt anyagokat használja. A szerződésbontás miatt, a nyárra ígért fürdő építése leállt, a kivitelező levonult. Lapunk is többször érdeklődött már a Miskolc Holdingnál, hogy mikor folytatódik a beruházás, októberben az volt a válasz: „Az igazságügyi szakértői vizsgálatok lezárultak, ennek alapján a közbeszerzés kiírásához szükséges műszaki tartalom kialakítás alatt áll. A hamarosan megindítandó közbeszerzési eljárásra tekintettel több információt jelenleg nem tudunk adni ezzel kapcsolatban.”

Az idei év utolsó testületi ülésén azonban konkrétumokat kért a projekt felelőseitől az ellenzék. „Mikor készül el a strand, illetve téliesítik-e, ami eddig elkészült?” - fogalmaztak. Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője válaszolt: „Felkértünk egy szakértőt, aki megerősítette, azokat az eltéréseket, amiket mi is megállapítottunk a kivitelező munkájában. Ez szeptemberre lett kész, majd el kellett készíteni egy olyan dokumentációt, amely alapján kiírható az új közbeszerzési eljárás. Most már a tárgyalásokat kezdjük meg a jövőbeli kivitelezőkkel. Úgy tűnik, januárban szerződést köthetünk, és június 30-a lehet a befejezési határidő.”

Újra burkolatcsere

A közérdekű bejelentések között újra szóba került a főutca burkolatcseréje, amely több mint egy éve várat magára. Lapunk ezzel is többször foglalkozott, legutóbb ősszel, mivel az önkormányzat nyár végére harangozta be a munkálatok megkezdését. Ez elmaradt, de novemberben a testület elé került egy, a Zöld Nyíllal – ennek keretében kell elvégezni a burkolatcserét – kapcsolatos szerződésmódosítás. Ez az előterjesztés egy ütemtervet is tartalmazott, amiből kiderült, júliusra elkészülhet a főutca új burkolata, és a munkálatok megkezdését március elejére tervezik. A mostani ülésen feltett kérdésre ezt az ütemtervet ismételték el az érdeklődő képviselőknek is. Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatótanácsának elnöke annyival egészítette ki: „A fa alá kerül az a szerződés, amit a vállalkozóval aláírnak.”

És – ugyancsak a közérdekű kérdéseknél – szóba került a kocsonyafesztivál ügye is. Mint ismert: a napokban több vállalkozó tüntetett, mivel a szervezőktől nem kapták meg a tavalyi pénzüket. A szervező viszont arra hivatkozik, az utófinanszírozás miatt késnek a kifizetések.

„Egy jó fesztiválra szüksége van a városnak, de aggódunk a hitelezőkért. A rossz hírek nagyon frissek, de kérdezem, a város jelen helyzetben milyen lépésekre készül?” – kérdezte a Fidesz frakció a polgármestert. Dr. Kriza Ákos elmondta: „A fesztivál összeforrt Miskolc nevével. Ezért a Kocsonyafesztivál számunkra fontos, annak ellenére, hogy magánfesztivál. Éppen ezért egyeztettünk a szervezőkkel, ők is jelezték vannak kifizetési gondjaik. Azt gondolom, Miskolc nem engedheti meg magának, hogy ne legyenek kifizetve a vállalkozók, de azt sem, hogy elmaradjon a fesztivál. Így folytatják a tárgyalást, és szeretnénk, ha mindenki megelégedésére lenne megrendezve.”

ÉM-NSZR


Miskolc - A képviselők több mint 40 napirendről döntöttek az idei év utolsó miskolci testületi ülése. Köztük volt a jövő évi költségvetés tervezete is, a város vagyongazdálkodásáról szóló javaslat, valamint egyes kulturális intézményekről való döntés. Munkatársunk helyszíni tudósítása a decemberi közgyűlésről!

Pislogok, mint a béka a miskolci kocsonyában... Már megint. Itt van(?) ez a februári téli fesztiválunk a Kocsonya, ami körül áll a bál. Hírlik, hogy már nem is néhány napja, hanem évek óta. Eddig azonban a szervezők igyekeztek betömni azokat a bizonyos lyukakat, viszont mára ez is kevéssé lett és úgy tűnik nehéz helyzetbe került a Kocsonyafesztivál. Juhász-Léhi István jegyzete.

Miskolc - Késik a megítélt állami támogatás, egyre türelmetlenebbek az alvállalkozók.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában