Helyi közélet

2012.12.01. 17:09

Másodfokon folytatódhat az "avasi séta" ügye

Miskolc - Elzárást kaptak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci tagjai, ám fellebbeztek a döntés ellen.

Miskolc - Elzárást kaptak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci tagjai, ám fellebbeztek a döntés ellen.A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai november 30-án délután Miskolc Avas városrészében közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése vétség elkövetésének gyanúja miatt 1 főt, közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés elkövetése miatt 13 főt állítottak elő - írtuk korábban.

Utóbbi 13 fővel szemben szombaton délután gyorsított eljárás keretében ítéletet is hozott a Miskolc Városi Bíróság. Eszerint közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés elkövetése miatt 2-2 nap elzárásra ítélte a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci tagjait a taláros testület - tudtuk meg Dr. Szabó József bírósági szóvivőtől. A rendőrség tudomásul vette az ítéletet, míg a szabálysértők fellebbeztek az ügyben, így azt másodfokon a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd.

Ugyanakkor portálunk információi szerint a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése vétség elkövetésének gyanúja miatt ugyancsak pénteken őrizetbe vett Jakab Péter Jobbik megyei elnökhelyettes ügyében rendőrségi nyomozás kezdődik.

ÉM-JLIElzárásra ítélte a bíróság Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Miskolcon "sétáló" tagjait

Miskolc, 2012. december 1., szombat (MTI) - Két-két nap elzárásra ítélte nem jogerősen a Miskolci Városi Bíróság szombaton azt a 13 embert, akik pénteken Miskolc avasi lakótelepén a Szebb Jövőért Egyesület tagjaiként, szimpatizánsaiként úgymond sétára indultak a városrészben. Egy férfi ellen - aki szervezte a "megmozdulást" - büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség. 

"Mi az avasiak, a rend pártján állunk"

Miskolc - "Aggodalommal és megdöbbenéssel értesültünk a miskolci Jobbikosok újabb avasi provokációjáról." - írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Fidesz- KDNP képviselőcsoport nevében Seresné Horváth Zsuzsanna önkormányzati képviselő és Molnár Péter frakcióvezető.

Mi az avasiak, a rend pártján állunk - Közlemény

Miskolc - Aggodalommal és megdöbbenéssel értesültünk a miskolci Jobbikosok újabb avasi provokációjáról. A rendzavarás eredményeképpen a rendőrség 14 embert előállított, köztük Jakab Péter Jobbikos önkormányzati képviselőt. A rendőrség őket közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezésével gyanúsítja.

N.E.M. Miskolcon is - Közlemény

Miskolc - Pénteken a 2011. évi CLXXV. Tv. 2.§ (6.) törvény alapján létrehoztuk a Neonáci Ellenes Mozgalom Miskolci Csoportját és az alábbi felhívást tettük közzé.

Miskolcon büntetendő az önvédelem - Közlemény

Miskolc - Péntek délután a miskolci rendőrség minden indoklás nélkül elhurcolta az avasi lakótelepen tájékozódó bejárást folytató jobbikos önkormányzati képviselőt, a szervezet városi alelnökét.

„A hazáért, a demokráciáért!” - Nyilatkozat

Miskolc - A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, nagy sajnálatára, újfent, mély felháborodásának kell hangot adnia!

Gárda báránybőrben? - Közlemény

Miskolc - A Jobbik továbbra sem hagy fel az illegális, félkatonai szervezetek megalakításával.

Miskolcon is megalakult a Szebb Jövőért - Közlemény

Miskolc - Két héten belül megalakult a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci egysége, hangzott el az egyesület és a Jobbik közös sajtótájékoztatóján az avasi Platán előtti téren.

Begyűjtötték a szebbjövősöket

Miskolc - Közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése vétség elkövetésének gyanúja miatt egy, közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés elkövetése miatt 13 személyt állított elő pénteken délután a Miskolci Rendőrkapitányságra a rendőrség, miután Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke bejelentette: Miskolcon is megalakult a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, majd a mozgalom egyenruhájába öltözött résztvevők kisebb csoportokban elindultak az Avasi lakótelepen, hogy szombati rendezvényükre szóló szórólapokat osztogassanak, és szétnézzenek a városrészben.

Előállították a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Miskolcon "sétáló" tagjait

Miskolc, 2012. november 30., péntek (MTI) - Előállította a rendőrség a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 14 tagját Miskolcon pénteken, miután a fekete egyenruhába öltözött emberek városnézésnek nevezett felvonulást tartottak az Avasi lakótelepen. Az előállításról a Borsod Online számolt be. 

Rövidre sikerült "járőrözés" az Avason

Miskolc - Rendőrök állították elő a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci szervezetének a tagjait pénteken délután az Avason, néhány perccel azután, hogy Jakab Péter, a Jobbik megyei elnökhelyettese bejelentette annak megalakulását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában