Helyi közélet

2012.12.10. 21:27

Lelkesen tanulják a kínait

Miskolc - A Miskolci Egyetem első kínai nyelvtanára most hazautazik, de ha lehet, még visszajön Magyarországra.

Miskolc - A Miskolci Egyetem első kínai nyelvtanára most hazautazik, de ha lehet, még visszajön Magyarországra.Lu Lu, a Miskolci Egyetem Wanhua-Borsodchem Kína Központjának nyelvtanára hétfő délután búcsúzott el tanítványaitól, az egyetem azon hallgatóitól, akik február óta a kínai kultúrával, a kínai nyelvvel ismerkedtek. A fiatal nyelvtanár az év végén visszautazik hazájába. Portálunknak elmondta: nagyon jól érezte magát Miskolcon, mert itt rendkívül kedvesek és segítőkészek az emberek.

– Tanítványaim csodálatosak, lelkesek, és nagyon szeretik a kínai nyelvórákat – mesélte, hozzátéve: igaz, most hazautazik hazájába, de a jövőben biztos, hogy módot kerít arra, hogy visszajöhessen Magyarországra.

A kínai központ új igazgatója dr. Bárczy Klára jelezte: hatalmas sikerről tud beszámolni a kínai nyelvoktatás terén. Több mint 300 hallgató jelentkezett a képzésre, az egyetem oktatói csodálkoztak is, hogy a diákok sokszor a kötelező órákat kihagyják, a kínai órákra viszont nagy kedvvel járnak. Megtudtuk: a közvetítő nyelv az angol volt, és ezzel a hallgatók duplán nyertek, hiszen így az angolt is jól megtanulták. A fiatalok számára a kínai nyelvtudás hatalmas előnyt jelent majd a munkaerőpiacon, hangsúlyozta az igazgató. A központ a Wanhua-Borsodchem támogatásával jött létre februárban, és a vállalat már most ösztöndíjakkal segíti például a vegyipari gépészeket.

A kínai központ segítségével a Zrínyi Ilona Gimnáziumban szeptembertől 2. nyelvként tanulhatják a diákok a kínai nyelvet. Közülük tízen háromhetes tanfolyamon vehettek részt Kínában. A központnak további tervei vannak, árulta el Bárczy Klára. Mivel hatalmas az érdeklődés a felnőttek részéről, szeretnének a jövőben a számukra is nyelvtanfolyamot szervezni. A középiskolásoknak vetélkedőt rendeznének Kínáról, egy pár hónap múlva pedig Kínai Tavaszi Fesztiválra várják az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában