Helyi közélet

2012.12.21. 12:46

Jobbik: Helyi népszavazáshoz támogatókra várnak

Miskolc - Helyi népszavazást tartana a Jobbik a Miskolcra tervezett Roma Kulturális Központról, ehhez várják legalább hat önkormányzati képviselő támogatását, mondta a párt pénteki sajtótájékoztatóján Jakab Péter önkormányzati képviselő.

Miskolc - Helyi népszavazást tartana a Jobbik a Miskolcra tervezett Roma Kulturális Központról, ehhez várják legalább hat önkormányzati képviselő támogatását, mondta a párt pénteki sajtótájékoztatóján Jakab Péter önkormányzati képviselő. „Bár a kormány már a tavaly határozott arról, hogy megépíti a roma központot, a miskolciak csak egy héttel ezelőtt szembesülhettek azzal, hogy városuk a kiszemelt helyszín, mondta Jakab Péter.

Az önkormányzatokról szóló törvény lehetőséget ad arra, hogy a települési képviselők legalább negyede helyi népszavazást kezdeményezzen a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekről, ezért a Jobbik bízik benne, lesz elég jelentkező, akikkel elérhetik a helyi népszavazás kiírását, hogy a miskolciak „szabadon véleményt nyilváníthassanak a cigányközpontról”.

„Az ünnepek alatt mind a Fidesz, mind az MSZP képviselőinek lesz idejük arra, hogy átgondolják, kit kötelesek képviselni: a pártot vagy a miskolciakat”, zárta gondolatait Jakab Péter.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában