Helyi közélet

2012.12.31. 12:22

Hiánypótlás, maradványból

Borsod-Abaúj-Zemplén - A B.-A.-Z. Megyei Kórház a tandíj átvállalását kínálja a hiányszakmákat választóknak...

Borsod-Abaúj-Zemplén - A B.-A.-Z. Megyei Kórház a tandíj átvállalását kínálja a hiányszakmákat választóknak...A december 15-én kiadott sajtóközlemény szerint a humánerőforrás hosszú távú biztosítására a Megyei Kórház vállalja a tandíj fizetését azon orvostanhallgatók, illetve egészségügyi főiskolások után, akik bizonyos hiányszakmákra szakosodnak, s munkájukat az intézményben kezdik meg. Ezzel 20+10, nem teljes állami ösztöndíjas fiatal számára nyújtanának lehetőséget.

Egy frissebb, országos hír szerint: semmilyen formában nincs lehetőség béren felüli és béren kívüli juttatások kifizetésére az egészségügyben. Nem befolyásolja-e az ösztöndíj-támogatás tervét az egészségügyi államtitkárság közlése? - kérdeztük dr. Csiba Gábor főigazgató főorvostól.

– A kettő nem üti egymást, hiszen az ösztöndíjakra szánt pénznek a hiányzó szakemberek fel nem használt béréből képződő maradvány a fedezete. (A másik részét azoknak fizetjük ki, akik elvégzik a hiányzók munkáját.) Ez pedig nem béren felüli juttatás. Nem tartozik bele semmilyen, törvény által biztosítandó juttatás sem, nem csökkenti a béreket – kaptuk a választ. Megkérdeztük azt is: minthogy a kórház állami tulajdonba került, nem kell-e attól tartani, hogy az ösztöndíjak bérmaradvány-fedezetét elvonják.

– Csak az a maradvány vonható el, amelyre nincs kötelezettségvállalás. Márpedig a közleményünkkel mind a DEOEC, mind pedig a Miskolci Egyetem felé elköteleztük magunkat - válaszolta a főigazgató. ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában