Helyi közélet

2012.12.11. 08:01

Feketén kezdődik a december az utakon - eddig 7 halott Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén - Tíz nap alatt öt balesetben heten haltak meg megyénk közútjain emberi hiba miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Tíz nap alatt öt balesetben heten haltak meg megyénk közútjain emberi hiba miatt.November végén még úgy tűnt, jelentősen biztonságosabbá váltak a közutak megyénkben, mert a baleseti statisztikák szerint lényegesen kevesebben haltak meg közlekedési balesetben, mint a korábbi években, aztán decemberben beindult az „év végi hajrá”: tizedikéig öt balesetben heten vesztették életüket.

Ha egy széria beindul...

A halálos széria december első napján a két halálos áldozatot követelő quad-balesettel kezdődött, amikor egy sportjármű nagy sebességgel egy busz hátsó ajtajába csapódott Miskolcon, az ifiház közelében.



Másnap egy 26 éves nő vesztette életét, amikor a hármas főúton, egy Miskolc felől haladó, 64 éves nő által vezetett személyautó áttért a szembe jövő sávba, és ott a fiatalabb nő autójával ütközött.



Két napra rá Tiszaújváros közelében egy pótkocsis kamion karambolozott két autóval, az egyiket lelökte az útról, a másikat egy fához préselte. Az előbbi kocsi vezetője a helyszínen elhalálozott, míg a fához préselt jármű vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.



A gyalogos is hibázhat

Másnap, december ötödikén egy halálos gázoláshoz riasztották a rendőröket: Miskolcon, a Csermőkei úton egy személyautó ütött el egy gyalogost, aki éppen felállni igyekezett a sötétben, a közvilágítás nélküli út közepén.



Napokig úgy tűnt, megszakad a halálos széria, ám vasárnap éjjel újabb két ember vesztette életét: egy személygépkocsi vezetője éjfél előtt néhány perccel Miskolcról Mályi felé tartott, de a sofőr későn észlelte a település előtti forgalomlassító szigetet.

A jármű bal oldali kerekei súrlódásszerűen érintették annak betonperemét, majd az autó kisodródott, a vízelvezető árokba csúszott és egy betonfalnak csapódott. A baleset következtében az anyósülésen utazó 17 éves utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét veszítette. A sofőrt súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították, az életét azonban már nem sikerült megmenteni.



Téli gumival vagy anélkül?

Felmerült, hogy a balesetek esetleg a téliesre fordult időjárási viszonyok és a járművek nem megfelelő műszaki állapota - konkrétan a téli gumi hiánya - miatt következhettek be, de ezzel kapcsolatos kérdésünkre Egyedné Novodonszki Éva egyértelműen azt válaszolta: ez fel sem merült, a balesetek oka vagy a figyelmetlenség vagy az ittasság volt, vagy az autóvezetők nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően választották meg járműveik sebességét.

ÉM-SZP


Ketten haltak meg Mályinál vasárnap éjszaka

Mályi - Újabb kettős tragédiával végződött az a közlekedési baleset, ami Mályiban történt vasárnap éjjel.

Halálos gyalogosgázolás Miskolcon

Miskolc - Újabb halálos kimenetelű baleset történt Miskolcon a Csermőkei úton, most szerdán este.

Halálos baleset Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült abban a közúti balesetben, ami kedden dél tájban történt Tiszaújvárosban a Tűzoltó út és Vegyészek útja kereszteződésénél, ahol két személygépkocsi és egy kamion ütközött, tájékoztatta portálunkat Rinyu Zsuzsanna tűzoltó hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Újabb halálos baleset a megyében

Arnót, Felsőzsolca, Miskolc - Tragédiával végződött az a közlekedési baleset, ami a 3-as számú főúton a felsőzsolcai és arnóti körforgalom között történt vasárnap délután.

Buszba rohant egy quad, ketten meghaltak Miskolcon

Kettős halálos baleset történt szombaton reggel Miskolcon a Győri kapu és Thököly utcák kereszteződésében.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában