Helyi közélet

2012.12.03. 13:02

DK: Politikai karanténba zárná a Jobbikot

Miskolc - A miskolci Jobbikot is politikai karanténba zárná a Demokratikus Koalíció (DK).

Miskolc - A miskolci Jobbikot is politikai karanténba zárná a Demokratikus Koalíció (DK).„A Demokratikus Koalíció, amely eddig is következetesen, elvi alapon tagadott meg a Jobbikkal mindenfajta együttműködést, közös akcióban való részvételt, arra kéri a miskolci közgyűlés többi pártját, hogy a Jobbikot együttesen zárják politikai karanténba” – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján a párt két képviselője, dr. Tompa Sándor és Varga Gergő.

Arról is beszéltek, hogyan képzelik el ezt a politikai karantént: „Jobbikos képviselőkkel a közgyűlési vagy bizottsági üléseken vitába ne szálljunk, fölvetéseikre, javaslataikra ne reagáljunk, jobbikos képviselő által benyújtott indítványt tárgysorozatba ne vegyünk, a városvezetés tagjai jobbikos képviselők kezdeményezéseire, kérdéseire tagadják meg a választ, a közgyűlés pártjai kezdeményezzék a Jobbik által delegált bizottsági elnök visszahívását. Illetve a Jobbik politikusával nyilvános vitát, közös föllépést a közgyűlési ülésen kívül se vállaljanak.”

A DK képviselői azt is kérték, hogy a helyi sajtó jobbikos politikussal interjút ne készítsen. Valamint az ügyészséget is felszólították arra, hogy az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény értelmében tiltsák be és oszlassák fel a Jobbikot.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában