Helyi közélet

2012.12.07. 17:36

Busszal „ütemesen” Debrecenbe

Borsod-Abaúj-Zemplén - Vasárnap 0 órakor lép életbe a 2012/2013. évi vasúti, valamint helyközi és távolsági autóbusz menetrend.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Vasárnap 0 órakor lép életbe a 2012/2013. évi vasúti, valamint helyközi és távolsági autóbusz menetrend.A Borsod Volántól kapott tájékoztatás szerint az autóbuszjáratoknál nagyrészt egyes járatok indulási idejét korrigálták, de az alacsonyan kihasznált, veszteségesen működő egyes járatoknál korlátozó intézkedéseket is bevezettek. A változásokról az autóbusz-állomásokon megvásárolható kiadványokból, illetve a www.borsodvolan.hu/menetrend és a www.menetrendek.hu oldalakon lehet tájékozódni.

Nem lesz busz Kecskemétre

Fontos változás az autóbuszjáratoknál, hogy vasárnap hajnaltól a Miskolc-Debrecen vonalon is életbe lép az integrált ütemes menetrend. Ennek alapját a 60 perces alapütemben közlekedő járatok adják, melynek kiegészítéseként a „hivatásforgalmi időszakokban” ütemen felüli járatok is fognak közlekedni. A menetrend az utazási igények szempontjából várhatóan kedvezőbb és kiszámíthatóbb utazási választékot fog biztosítani.

Megszűnnek viszont a Miskolc-Mezőkövesd-Jász­be­rény-Kecskemét vonalon a hetek utolsó iskolai előadási napján, valamint a hetek első tanítási napját megelőző munkaszüneti napon Miskolcról 5.55 órakor induló, illetve a Kecskemétről 14.10 órakor induló buszjáratok.

A vonatok nem változnak

Megyénkben a vasúti közlekedés területén jelentős változások nem lesznek. A lehetőségekhez mérten az autóbusz-vonat, illetve vonat-autóbusz csatlakozásokat megtartották, biztosítva ezzel a csatlakozó-helyeken a kiszámítható átszállási lehetőségeket.

Az utasok a 2012/2013-as menetrendkönyvet az ország több mint 200 helyszínén, a nagyobb vasútállomások pénztáraiban tudják megvásárolni 795 forintért. A 2012. december 9-től 2013. december 14-ig érvényes menetrendi információk megtalálhatók az Evira internetes menetrendi keresőben, a menetrendben, vagy információ kérhető a Mávdirekt 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán is.

ÉM-SZB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában