Helyi közélet

2012.12.26. 10:48

A selyemrétis diákok készülődése a szeretet ünnepére

Miskolc - A december az ünnepi készülődés ideje, amikor lelkünket feldíszítjük, ünneplőbe öltöztetjük. Ennek az előkészületi időszaknak részeként számtalan programot biztosítottunk tanítványainknak.

Miskolc - A december az ünnepi készülődés ideje, amikor lelkünket feldíszítjük, ünneplőbe öltöztetjük. Ennek az előkészületi időszaknak részeként számtalan programot biztosítottunk tanítványainknak.

A hónap elején megérkezett a várva-várt Mikulás. Tanulóink megtekinthették a Miskolci Nemzeti Színház Diótörő című előadását, részt vehettek ünnepi koncerten. Hagyomány iskolánkban a karácsonyi vásár, ahol a gyerekek a maguk készítette ajándéktárgyakat is bemutathatják. Jól sikerült munkák voltak például a gipszből készített gyertyatartók, a karácsonyi üdvözlőlapok, a horgolt angyalkák. Iskolánk minden tanulója részt vett az adventi gyertyák gyújtásánál és hallgatta meg a rövid, versekből és dalokból összeállított műsorokat. Minden osztályból szerepeltek gyerekek, ki verset mondott, ki az énekkar tagjaként énekelt. Felemelő volt látni az áhítatot, érezni a bensőséges hangulatot, ahol mindenkihez közelebb került a Szeretet. Ellátogattunk a Miskolci Csodamalom Bábszínházba, ahol a „Jer pajtás Betlehembe” című ünnepi előadást néztük meg. Nagyszerű ötvözete volt a látottak a népi betlehemezésnek és a Jézus születését bemutató történetnek, melynek a humor, a népi zene kedves bájt adott. A Szinva-teraszon iskolánk tanulói hagyományainkhoz híven színdarabot adtak elő városunk lakóinak örömére. Az iskolánkban rendezett Christmas Party - melyen angol tagozatos diákjaink minden évben színvonalas műsort adtak elő - most is nagy sikerű volt.

A programsorozat zárása az utolsó tanítási napon az ünnepi karácsonyi műsor volt, melynek meghittsége, szépsége mindenki lelki épülését szolgálta. Idézem Pál apostol gondolatait:

„Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.”

1Kor 13.3

Ezen sorokkal kívánok:

„Békés karácsonyt mindenkinek!”

Piramis: Kívánj igazi ünnepet!

- Győrffy Lászlóné, a Selyemréti Általános Iskola pedagógusa -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában