Helyi közélet

2012.12.30. 10:25

A múlt megmutatása a mának

Ózd - Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Művelődési Intézmények Lajos Árpád Honismereti Köre meghirdette a 2013. évi Ózdi Honismereti Pályázatot, amely immár a harmicharmadik a város életében.

Ózd - Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Művelődési Intézmények Lajos Árpád Honismereti Köre meghirdette a 2013. évi Ózdi Honismereti Pályázatot, amely immár a harmicharmadik a város életében. A pályázat célja Ózd és vonzáskörzete tárgyi és szellemi múltjának folyamatos feltárása, feldolgozása, közkincsé tétele, a múlt megmutatása a mának.

A pályázaton bárki résztvehet. Több pályázó vagy civil szerveződés által közösen készített pályamunkát is elfogadnak a kiírók. Nem lehet a pályázaton résztvenni doktori értekezéssel, szakdolgozattal, vagy már publikált kézirattal, továbbá olyan munkával, amelynek elkészítését hivatalos munkaterv írja elő.

Arra kérik a pályázókat, hogy a szakirodalmat elsősorban tájékozódásra, a kutatási szempontok kialakítására használják, vagyis a dolgozatokban a hangsúlyt a saját maguk által a helyszínen gyűjtött anyag közlésére tegyék. A pályamunkák beküldési határideje: 2013.március elseje.

A pályázatokat a miskolci Herman Ottó Múzeum munkatársai értékelik. Az ő javaslatuk alapján, a pályázatot meghirdető szervek döntenek a díjak odaítéléséről. A városi eredményhirdetés után a pályamunkák részt vesznek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Istvánffy Gyula néprajzi és helytörténeti gyűjtőpályázaton is.

A XXXIII. Ózdi Honismereti Pályázat részletes leírását tartalmazó kiadványt a Városi Művelődési Központban, a Városi Könyvtárban valamint a Városi Múzeumban lehet átvenni.

- Kerékgyártó Mihály -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában