Helyi közélet

2012.12.23. 17:53

A betlehemi láng Miskolcon

Miskolc - A Betlehemi lánggal gyújtották meg Miskolc negyedik adventi gyertyáját. A miskolciak haza vihették a lángot.

Miskolc - A Betlehemi lánggal gyújtották meg Miskolc negyedik adventi gyertyáját. A miskolciak haza vihették a lángot.Az utolsó adventi gyertyagyújtáson közel százan vettek részt vasárnap délután Miskolcon, a Szent István téren. A műsor kántálással kezdődött, majd a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, valamint a Balázs Győző Református Líceum tanulói adtak ünnepi műsort. A jelenlévő miskolciakat dr. Kriza Ákos polgármester köszöntötte, aki családjával együtt gyújtotta meg a negyedik adventi gyertyát.

„Azokat az időket éljük, amikor nem kerülhet minden fa alá ajándék, de a legnagyobb ajándék a szeretet” - kezdte ünnepi beszédét a polgármester. Folytatta: „Az elmúlt időszakban futottunk az ajándékok után, és arra sem volt időnk, hogy elgondolkodjunk, hamarosan, egy nap múlva csoda történik. Mi hozott most ide minket? A szeretet...” - fogalmazott a polgármester.

Hangsúlyozta: a miskolciak az idén is bizonyították, hogy önzetlenségből nincs hiány. Utalt itt arra a város vezetője, hogy a Jusson mindenkinek ajándék! akcióra - egy hónap alatt - közel ezer ajándékcsomag érkezett, amelyet a miskolci, rászoruló családok kaptak meg az ünnepekre.

Hazavihették

„Sorra érkeztek a miskolciak felajánlásai, hogy segítsenek a rászorulókon, e is megmutatta Miskolc, hogy képes az önzetlenségre, nagylelkűségre, összefogásra” - fogalmazott a polgármester.

Dr. Kriza Ákos arra kérte az ünneplőket, hogy az év minden napján vigyázzanak a gyertyák fényére. Majd békés, szeretetteljes és áldott Karácsonyt és Boldog új évet kívánt a miskolciaknak.

Az ünnepi beszédet követően dr. Kriza Ákos polgármester átvette a Betlehemi lángot, amelyet a Miskolci Gráciák elnöke, Pelczné dr. Gáll Ildikó adott át. A polgármester ezzel gyújtotta meg az adventi koszorú utolsó gyertyáját. A szertartás után kiosztotta a Betlehemi lángot a gyertyagyújtási szertartásra érkező ünneplő miskolciak közt, hogy hazavihessék otthonukba is.

Az adventi ünnepségen már a miskolci szilveszteri programokra is meghívták a vendégeket, illetve a január 1-i újévi köszöntésre. Dr. Kriza Ákos mond majd beszédet, illetve a Miskolc Dixieland Band lép fel. És egy tál lencselevessel várják majd az újévet köszöntőket.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában