Helyi közélet

2012.11.14. 12:44

Táskázókat akasztott le a szabadidős rendőr Miskolcon

Miskolc - Miskolcon az Újgyőri Főtéren egy szabadnapos rendőr felfigyelt két fiatalember gyanús mozgására, akik, mint később kiderült „táskázni” szerettek volna.

Miskolc - Miskolcon az Újgyőri Főtéren egy szabadnapos rendőr felfigyelt két fiatalember gyanús mozgására, akik, mint később kiderült „táskázni” szerettek volna.A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének parancsnoka szabadidejében arra lett figyelmes az Újgyőri Főtéren, hogy ketten idősebb asszonyok mozgását követik. A feltűnő viselkedés láttán az őrsparancsnok értesítette kollégáit, akik idő előtt elfogták a fiatalokat. A gyanúsítottak kihallgatásuk során többek között elmondták, hogy az időseket azért szemlézték, hogy kit tudnának könnyebben meglopni. A tervük ugyanis az volt, hogy a 17 éves fiú leszólítja a nyugdíjast, akitől pénzt kér és eközben 22 éves társa kitépi a sértett kezéből a táskáját.

A Miskolci Rendőrkapitányság a felnőtt korú férfival szemben bűncselekmény elkövetésére vagy züllött életmód folytatására rábírással elkövetett fiatalkorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Az ügy érdekessége még, hogy a kihallgatások során egy másik lopási ügyre is fény derült egy lopásra, amit az Újgyőri Főtéren lévő nagyáruházban követtek el, méghozzá a fiatalkorú testvére. Egy nő táskáját emelte el a benne lévő készpénzzel is iratokkal együtt. Mint utóbb kiderült a tolvaj egy egészségügyi dolgozó teljes havi fizetését tulajdonította el.

Az ügyekkel kapcsolatban még további nyomozati cselekmények várhatóak.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában