Helyi közélet

2012.11.16. 15:40

Négy helyett hat csoport a cigándi óvodában

Cigánd - Ünnepélyesen is átadták a felújított és kibővített cigándi óvodát.

Cigánd - Ünnepélyesen is átadták a felújított és kibővített cigándi óvodát.Összesen 48 millió forintba került az a beruházás, amelynek keretében nem csupán felújították, de ki is bővítették a cigándi óvodát – hangzott el egyebek mellett pénteken az óvoda avatásán.

Jól érezzék magukat

– Most neveljük azt a generációt, amely néhány év múlva vélhetőleg rólunk fog gondoskodni – mondta Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere. – Éppen ezért nem mindegy, megadunk-e mindent nekik, hogy később úgy érezzék, mindent megkaptak gyerekkorukban, amit a szüleik és nagyszüleik csak adni tudtak nekik. Éppen ezért fontosak ezek a beruházások, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az óvodában és később az iskolában.

– A jövő generációt most fontos neveli – mondta avató beszédében dr. Hörcsik Richárd, Zemplén országgyűlési képviselője. – Mostanában szerencsére gyakran lehet Cigándra jönni, hiszen a Bodrogköz egyetlen városa jó úton indult el, egymást érik a beruházások, amelyek nem kevés munkahelyet is teremtenek. Erre jó példa az óvodaberuházás, hiszen a bővítéssel öt új munkahelyet is sikerült teremteni.

6 csoport, 140 gyerek

A beruházás keretében – amelynek 95 százaléka pályázati pénz volt – az eddigi 782 négyzetméteres alapterületű óvoda felújítása mellett egy 225 négyzetméteres új szárny is épült, ahol további két csoportszoba kap helyet, így az eddigi négy helyett már hat csoportba járhat az a közel száznegyven gyerek, akiknek a túlnyomó többsége cigándi, de fogadnak pár bjáró gyereket a környező településekről.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában