Helyi közélet

2012.11.16. 15:51

Jobbik: miért kerülnek 374 millióba a tervek?

Miskolc - Megvalósíthatósági tervbe csomagolt fideszes pénzszórásnak nevezte Pakusza Zoltán jobbikos képviselő az egyik, csütörtökön elfogadott közgyűlési javaslatot. A testület ugyanis elfogadta, hogy megvalósíthatósági tanulmány készüljön a belvárost tehermentesítő utakról.

Miskolc - Megvalósíthatósági tervbe csomagolt fideszes pénzszórásnak nevezte Pakusza Zoltán jobbikos képviselő az egyik, csütörtökön elfogadott közgyűlési javaslatot. A testület ugyanis elfogadta, hogy megvalósíthatósági tanulmány készüljön a belvárost tehermentesítő utakról.„A Jobbik támogatja a fejlesztést, de a tanulmányok elkészítésére fortítandó 374 millió forintot sokaljuk. A Magyar Mérnöki Kamara ajánlása szerint egy mérnök díja napi 100 ezer forint. Persze ez egy Borsodban élő mérnöknek csak álomfizetés. De ha ezzel az összeggel számolunk, akkor egy 5 tagú mérnöki csoport esetében, 2,5 évi munkára elegendő” – mondta. Azt is hozzátette: az önkormányzat elmondta, ezt az államtól kapja a város, de ez akkor is közpénz. „Arra kérjük a városvezetést, hogy tárgyaljon ennek az összegnek a csökkentéséről a kormánnyal. Ne szórják el az adófizetők pénzét, állapítsanak meg elfogadhatóbb összeget” – hangsúlyozta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában