Helyi közélet

2012.10.10. 17:30

Finn gyár: idén nem épül

Miskolc - A finnek az idén nem építik a gyárat, az önkormányzat szerint jövőre igen.

Miskolc - A finnek az idén nem építik a gyárat, az önkormányzat szerint jövőre igen.„2013-tól épülhet a finn gyár...” – állt egy hétfői közleményben, amelyet dr. Nánási Kocsis Norbert, fideszes képviselő adott ki. Ez alapján arra voltunk kíváncsiak, hogy mikor indul a gyár építése, mit tudnak erről a tulajdonosok.

Újhelyi Csaba, a cég hazai képviselője nyár elején azt nyilatkozta portálunknak: „Csúszik a beruházás, de nem lehet tudni, mennyit. Az biztos, az idén nem kezdődik el.” Most újra megkerestük, de nem tudott most sem mást mondani, mint júniusban: azóta sem született más döntés a tulajdonosok részéről. „A terület megvan, de a projektet jelenleg felfüggesztették” – fogalmazott.

Mi ennek az oka? „A gyár európai piacra gyártana, az európai piacon azonban bizonytalan a helyzet” – válaszolta.

Áprilisi alapkő

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a gyár alapkövét áprilisban lerakják. A finnországi székhelyű Konecranes Finance OY nevű csoport ugyanis 24 hektáros területet vásárolt meg a 40 hektáros miskolci Mechatronikai Ipari Parkból. Arról is írtunk: első körben 400 embert foglalkoztat majd a gépipari cég, de a háttérszolgáltatással együtt körülbelül 1500 embernek terveznek a későbbiekben munkát adni.

Most is megkerestük az önkormányzatot, mit tudnak a gyárról. Dobos Tímea városházi szóvivő elmondta: jövőre elkezdődhet a gyár építése, 2014-ben pedig foglalkoztatnak is.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában