Helyi közélet

2012.09.20. 07:35

Udvarban gyűlik a hulladék Putnokon

Putnok - A hét öt napján tart nyitva a putnoki hulladékgyűjtő udvar.

Putnok - A hét öt napján tart nyitva a putnoki hulladékgyűjtő udvar.

Újabb jeles eseményhez érkezett a Sajó-Bódva Völgyi Települések Regionális Települései Szilárdhulladék-kezelési Rendszere ISPA projekt: Kazincbarcika után szerdán Putnokon nyílt hulladékgyűjtő udvar. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás és az Északmagyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt. projektjének köszönhetően immár a hét öt napján (hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 10-18 óra között, valamint szombaton 8-16 óra között) vehetik igénybe a putnoki lakosok a hulladékgyűjtő udvar szolgáltatását. A vonatkozó rendeletben meghatározott mennyiség erejéig ingyen helyezhetik el többek között a háztartási műszaki hulladékokat, a veszélyes hulladéknak minősülő, lakossági fogyasztás során keletkező hulladékokat (gyógyszerhulladék, fénycsövek, festékmaradékok, elemek, aksik stb.), valamint a biológiailag lebomló szervesanyag-tartalmú hulladékokat (kerti hulladékok, gallyak, nyesedékek). Ugyancsak bevihetik a kidobásra ítélt bútorokat, a használt gumiabroncsokat és az építési törmeléket is.

Pályázat gyerekeknek

Mint az az átadási ünnepségen elhangzott, az ingyenes hulladék elhelyezésnek feltétele a lakcím igazolása. A hulladékok beszállításáról annak tulajdonosa köteles gondoskodni.

A megnyitás apropóján az Északmagyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt. rajzpályázatot hirdetett a Putnokon és a környező településeken élő óvodások és általános iskolások számára.

– A pályázat célja, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a modern hulladékgazdálkodási módszerek, a hulladékgyűjtő udvarok fontosságára. Szeretnénk tudni, az érintett korosztály hogyan látja a hulladékgyűjtő udvarok működésének a jelentőségét.

A pályázattal ösztönözni szeretnénk a gyerekeket arra, hogy ismerjék meg cégünk működésének ezt a szeletét is, szüleikkel pedig vegyék igénybe a hulladékgyűjtő udvarokat, tartsanak velünk e jövőformáló úton – hangsúlyozta Boros Béla, a társaság elnök-igazgatója.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában