Helyi közélet

2012.08.28. 13:16

Örüljünk, Wincent!

Miskolc - A legnagyobb kiadókkal is jó kapcsolatot ápol a fiatal miskolci remixer.

Miskolc - A legnagyobb kiadókkal is jó kapcsolatot ápol a fiatal miskolci remixer.Előkelő helyen szerepel a Mike Oldfield remix-versenyben Vincze Dávid, alias Dave Wincent. A tehetséges fiatal miskolci dj-t korábban mi is bemutattuk már, most viszont olvasóink támogatását is szeretnénk elnyerni ahhoz, hogy a versenyen minél jobb helyezést érjen el. Mint Dávid elmondta, a szeptember 3-ig tartó megmérettetésen volt már második, hetedik és hatodik is, de a helyezések egyelőre nagyon sűrűn változnak. A nyertest, aki ezer dollár jutalomban részesül, egy szakértő zsűri választja ki, a többieket pedig a közönség rangsorolja. Mint Dávid elmondta, a verseny azzal indult, hogy kapott Mike Oldfield Tabular Bells-éből egy pár sávot, amihez azt tett hozzá, vett el belőle, ami neki tetszett. „Én a saját tempómhoz újra feljátszottam a fődallamot egy kis változtatással, és természetesen más hangszereken. Aztán elküldtem mastereltetni, majd feltöltöttem az oldalra”. Itt, a www.indabamusic.com oldalon bárki meghallgathatja, és ha tetszett neki, szavazhat rá.

Bulikon, kiadóknak zenél

A január óta Máltán élő és alkotó Dávid két éve egy barátja édesapjának segített kiköltözni, és akkor tetszett meg neki a sziget, ahol kezdetben konyhai kisegítőként is dolgozott, most azonban munkát keres, miközben különböző kiadóknak ír zenét, és bulikon zenél. Bár a turistaszezonnak lassan vége, Dávid csak decemberben tervezi, hogy hazatér, mert ilyenkor nem csak a nyaralók, de az idényunkások java is elutazik, s így könnyebb munkát találni. Dávid elmondása szerint underground stílusokban dolgozik, leginkább techno, minimal, tech-house és a house vonalat képviseli, de saját zenéit ő szereti kikeverni. Nem használ „loopokat”, csak dobhangmintákat, amiket viszont gyakran megváltoztat. „A mixeim úgy néznek ki, hogy a kedvenceim zenéit és a saját zenéimet játszom egy négydeckes megoldással, plusz még egy dobpadot is használok”, mesélte. „Fontos azért nekem, hogyha nem is bonyolult, de dallam mindig legyen és az nagyon jó hangon szólaljon meg”, tette hozzá.

Ahhoz, hogy elérje célját, és saját zenéit játszva a befusson, Dávid szerint az kell, hogy minél jobb számokat írjon, mert annál jobb kiadók figyelnek fel rá. „Idővel menedzsert kapsz, aki fellépéseket szervez neked, és ha élőben is jó teljesítményt nyújtasz, vissza fognak hívni, illetve még több helyre hívnak fellépni. Egy nagyon nagy kiadónál akár egy jó kiadvány is meghozhatja a sikert”, mondta Dávid. „Ez renget munka és idő. A stíluson belül az egyik legnagyobb és legnevesebb kiadókkal is elég jó a viszonyom, nagyon remélem, hogy egyszer eredményhez vezet”, tette házzá Dávid.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában