Helyi közélet

2012.08.06. 17:07

Maradj Miskolcon a Factory fesztivállal!

Miskolc - Már csak ötöt kell aludni és újra itt a Factory Fesztivál.

Miskolc - Már csak ötöt kell aludni és újra itt a Factory Fesztivál.Maradj Miskolcon és látogass ki a Vasgyárba augusztus 11-én, ahol az underground zenék mellett, sport -és kulturális programok is várnak!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén egy napban kapjuk meg töményen mindazt, amit az előző években megszokhattunk. Az a fránya pénz –mit mindig - most is szűkre szabta azt a bizonyos takarót, de ennek ellenére a szervezők megpróbálták lefedni vele mindazt, ami egy jó nyár végi bulihoz kell. Lássuk tehát, mi lesz idén a gyár falak mögött.

A Factory Aréna - mint extrém szabadidő központ - széleskörű lehetőséget kínál a sportolásra. A Mászócsarnok egész nap várja azokat, akik a nagy melegtől legszívesebben a falra másznának, de a csarnok hűvös, tágas tereiben is számos labdajátékkal (ping-pong, tollaslabda, streetball) üthetjük el az időt.

Napközben lesznek gyártúrák is, ami az egyik legérdekesebb interaktív kulturális programnak ígérkezik, ahol a gyár egykori, utolsó vezérigazgatója - Drótos László - kalauzol el minket, a történelmi diósgyőri acélművek területére, az MVK Zrt. veterán buszán.

A zenei palettát vizsgálva megállapíthatjuk, hogy elsősorban a hip-hop zenék kedvelői örülhetnek a legjobban, de a villanyzenét hallgató ifjúság sem panaszkodhat. Összességében, három asztalnál meríthetünk nagy kanállal a zenei fazékból.

Kezdjük máris a hip hop színpad egyik fő fellépőjével, a Punnany Massiv-val.

A pécsi illetőségű hip hop formáció, egyre közkedveltebb lett a fiatalok körében az utóbbi időben, nem csoda tehát, hogy egyre több hazai fesztiválra kapnak meghívást. A 2003 óta működő formáció azonban igazi kakukktojásnak számít a hazai hip hop műfajban, ugyanis zenéjük, nem az a megszokott lázadó gengszter rap, sokkal inkább „intelligens” hip-hop. Ezek a srácok mivel nem az utcán nevelkedtek, a rap számukra csak egy előadásmód, amin keresztül kifejezhetik önmagukat. A szellemes szövegek és rímek mellett, a zenéjük is túlmutat a jól megszokott verze-refrén zenei struktúrán. Az utolsó lemez, tavaly jelent meg SunKick címmel. A korongon szereplő - azóta slágerré vált - Hétvégén c. dalhoz készült videó klipet számtalanszor láthattuk a hazai zene tv csatornákon.

Azok, akik kőkemény megmondós, káromkodós rap zenére vágynak, talán fintorogva hallgatják majd a Punnany előadását, de az élő zenekari háttér, biztos a színpad elé ragasztja még a legkritikusabb „bugyibetyárt” is, hiszen kevés rapper lép fel élőzenekarral mostanában.

A klasszikus rapet, hozza majd többek között az NKS, Kilakikit vagy a jól ismert Barbárfivérek. Nem ez az első, hogy a Factoryban járnak ezek az arcok és bizony nem is az utolsó. Szeretik a gyárból nézni a borsodi naplementét, utána pedig a színpadról osztani az észt, ahogy kell. Keresetlen szavaik már bezengték egész Magyarországot. Aki pedig úgy érzi, hogy ő még a fellépőktől is jobban válogatja a szavakat, akkor az, értékes nyereményekért szállhat ringbe, a Factory Freestyle versenyén.

Az elektronikus zenei szintér is tartogat meglepetéseket. Két kisebb színpadon fortyog majd a dub step meg a drum and bass, de ugyanitt elkaphatunk egy két izmosabb break vagy négy per négy ütemet is, ami garantálja, hogy aznap ne aludjunk.

A listából egyből szemet szúr a Dub Pase család. A kis DJ közösség, már 2007 óta csiklandozza az emberek dobhártyáit a fővárosban. Kimondottan szeretik a gyár hangulatát, mivel nagyon inspiráló. Több zseniális mix megszületésének voltunk már itt fültanúi élőben. Ismerve őket, idén is biztos jól telepakolják a hangtarisznyát mindenféle jóval.

Nincs más hátra tehát, mint időben kiérni a gyárba szombaton sportolni, művelődni és végig tombolni az egész éjszakát.

Parai Roland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában