Helyi közélet

2012.05.07. 09:16

Kandósok az országos döntőben

2012. április 27. és 29. között rendezték meg az Arany János Országos Irodalmi Verseny döntőjét Tatán, amelyet kis OKTV-nek is hívnak, hiszen csak 9-10. évfolyamos tanulók vehetnek részt rajta. Több száz diák jelentkezett erre a versenyre, de csak az ország 50 legjobb tanulója vehetett részt a döntőn.

2012. április 27. és 29. között rendezték meg az Arany János Országos Irodalmi Verseny döntőjét Tatán, amelyet kis OKTV-nek is hívnak, hiszen csak 9-10. évfolyamos tanulók vehetnek részt rajta. Több száz diák jelentkezett erre a versenyre, de csak az ország 50 legjobb tanulója vehetett részt a döntőn.Borsod – Abaúj – Zemplén megyéből és Miskolcról csupán mi vettünk részt az országos döntőn a Kandó Kálmán Szakközépiskolából: Nagy Viktória és Takács Viktória (felkészítő tanáruk Prillné Csordás Csilla) 10.D osztályos tanulók. Mi képviseltük régiónkat Tatán. Hét irodalmi művet kellett elolvasnunk és feldolgoznunk a 4 fordulós országos döntőn. A szerzők: Arany János, Jókai Mór, Gogol, Molnár Ferenc, Szerb Antal, Gerlóczy Márton és Garaczi László.Bár dobogós helyezést nem sikerült elérnünk, de nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Kandó az országból az egyetlen szakközépiskolaként jutott be erre a rangos országos megmérettetésre, s Magyarország leghíresebb gimnáziumainak diákjaival versenyezhettünk együtt.

- Nagy Viktória és Takács Viktória, Kandó Kálmán Szakközépiskola -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában