Helyi közélet

2012.03.08. 08:33

Petíciót adtak át az Európai Parlamentben a februári éhségmenet résztvevői

Brüsszel, 2012. március 7., szerda (MTI) - Petíciót adtak át a februári magyarországi éhségmenet résztvevői szerdán Brüsszelben az Európai Parlament elnökének, Martin Schulznak.

Brüsszel, 2012. március 7., szerda (MTI) - Petíciót adtak át a februári magyarországi éhségmenet résztvevői szerdán Brüsszelben az Európai Parlament elnökének, Martin Schulznak.

Mint ezt követően a Munkát, kenyeret mozgalmat képviselő Komjáthi Imre és Gúr Nándor MSZP-s képviselő az MTI-nek elmondták, a dokumentumban egyebek között a mozgalom alapelveit ismertetik, mindenekelőtt azt, hogy az emberek ne éhbérért dolgozzanak, hanem tisztességes munkáért tisztességes fizetést kapjanak. Fontosnak tartják azt is, hogy minden családban legyen legalább egy ember, aki dolgozhat, és minden családban érjék el azokat a gyermektámogatási pénzeket, amelyhez a tehetősebbek jutnak.

A Gurmai Zita (MSZP) európai parlamenti képviselő meghívására Brüsszelben tartózkodó csoport tagjai jelezték: az EP elnöke támogatást ígért ahhoz a törekvésükhöz, hogy a beadvány minden frakcióhoz jusson el az uniós képviselőtestületben.

Mint mondták, bíznak abban is, hogy az EP-n keresztül "visszaforgatva" a petíció eljut a kormányhoz, és ráébreszti arra, hogy sok olyan igazságtartalom van benne, amelyet a kabinetnek is érdemes megfontolnia.

Komjáthi Imre azt is hangoztatta: Brüsszelben az utóbbi időben sokan kritizálták a kormányt, amely ezt nem tudta "kellő eleganciával" kezelni. Ezért arra kérték az EP elnökét és a szocialista frakció vezetőjét, hogy járjanak közben annak érdekében, hogy Magyarországot ne sújtsák többé szankciókkal, mert annak "a kisemberek isszák meg a levét".

Elmondta azt is: a mostani látogatáson azt tapasztalták, hogy a külföldi EP-képviselők más országokban "nem találkoztak azzal a fajta arroganciával, amellyel a magyar kormány a szegény embereket kezeli".

Gúr Nándor hangsúlyozta: elfogadhatatlannak tartják azt, hogy Magyarországon az elmúlt két esztendőben a kiskeresetű emberek még inkább kiszolgáltatottá váltak. Elfogadhatatlan szerinte az is, hogy közben olyan intézkedések születnek, amelyek a tehetősek javára jelentenek még pozitívabb lehetőségeket.

Kifejtette: olyan világ építését próbálják segíteni, amelyben az emberek tisztességesen meg tudnak élni. Olyan konstrukcióra van szükség, amely nem az egyszerű embereket bünteti kormányok hibás döntéseiért - tette hozzá.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában