Helyi közélet

2012.03.13. 07:50

Nézőpont: Róka fogta csuka

<em>A rezidensek és a kórházi orvosok után most a háziorvosok is tiltakozó akciót fontolgatnak.</em>&nbsp;<em>Igaz ugyan, hogy az államtitkár ígéri: az első két „kategória” bérrendezése után ők következnek, csakhogy még azzal sem végeztek, „lebegnek még” a felmondólevelek</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

A rezidensek és a kórházi orvosok után most a háziorvosok is tiltakozó akciót fontolgatnak. Igaz ugyan, hogy az államtitkár ígéri: az első két „kategória” bérrendezése után ők következnek, csakhogy még azzal sem végeztek, „lebegnek még” a felmondólevelek. Szalóczi Katalin jegyzete.Abban hogy a háziorvosok más lapra tartoznak, szerepet játszhat az is: közöttük kevés a fiatal, aki gondol egyet, s külföldön próbál szerencsét. A legütősebb még az volna, ha minden nyugdíjas korú abbahagyná közülük a munkát, ezzel azonban aligha élnek, mert legtöbbjük rákényszerül a munkára. Külön kategóriát jelentenek a háziorvosok abban is, hogy ők vállalkozási formában látják el a munkájukat, másféle finanszírozás mellet. Továbbá: ők azok, akik mondhatni napi kapcsolatban állnak a pácienseikkel, s elvileg akkor is dolguk van velük, ha épp nem betegek.

Sőt, egyre inkább elvárás a háziorvosokkal szemben, hogy minél több ellátás ezen a legolcsóbbnak mondható szinten fejeződjön is be: azaz képesek legyenek meggyógyítani a beteget anélkül, hogy szakrendelőbe vagy kórházba utalnák. A fokozott felelősséghez azonban a feltételeken is javítani kellene, ezt szeretnék kiharcolni. Csakhogy bármilyen tiltakozó akciót is válasszanak, az a betegeken csattan. A betegeken, akik személy szerint beléjük helyezték a bizalmukat azzal, hogy nekik adták le a kártyáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában