Helyi közélet

2012.03.26. 22:28

Jegyzet: Potyautas

<em>A ma mindkét oldalon szívesen idézett közgazdász meghökkentőnek szánt kijelentéseivel vonja magára sokak figyelmét, saját bevallása szerint a legfelsőbb kormányzati köröket sem kivéve.</em> <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>

A ma mindkét oldalon szívesen idézett közgazdász meghökkentőnek szánt kijelentéseivel vonja magára sokak figyelmét, saját bevallása szerint a legfelsőbb kormányzati köröket sem kivéve. Pap Gyula jegyzete

Egyik legutóbbi megnyilatkozásában rendesen alásegít a máshol kritizált kormányzati kommunikációnak, kerek perec kijelentve: nincs válság, hiszen, ha lassulva is, de bővül a világgazdaság és hogy nem történik semmi katasztrófa, ha nem jön össze az EU/IMF hitel. Ez utóbbit emlegetik előszeretettel kormányoldalon, megfeledkezve a szintén jelzett egyéb feltételekről - például a nem konvencionális gazdaságpolitikai lépések mellőzésének igényéről. Némiképp elhomályosítja a kedvelt szabadságharcos-imázst a megjegyzése: irányításról szó sincs, de „potyautasként” még akár jól is kijöhetünk a jelenlegi állapotból. Ha nem ennyire erős lényeglátással bír, persze könnyen más következtetésre juthat az ember. A közgazdaságtannál, pontosabban a statisztikánál maradva szomorúan tapasztalatható felénk, hogy egyre nagyobb a kukában turkálók száma és azt is megfigyeltem - na, jó nem reprezentatív minta alapján -, hogy egyre jobban öltözöttek ezek az emberek és iskolai végzettségük átlaga is emelkedik.

Ez az apró, ám fontos tény erős válság tünetnek hat és - a közgazdászjavaslat szerinti - évi 1,5 százalékponttal csökkentett újraelosztás azt is jelentheti, hogy sokaknak ez a potya út sem jön össze.

- Pap Gyula - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában