Helyi közélet

2012.02.14. 18:13

Mire elég 47 ezer forint?

Miskolc - A családanyák szerint ez az összegből a rezsi egy részére futja, és akkor még nem ettek semmit...

Miskolc - A családanyák szerint ez az összegből a rezsi egy részére futja, és akkor még nem ettek semmit...Mire elég 47 ezer forint? A kérdést gyakorló családanyáknak tettük fel.

Sélley Andrea családja két felnőttből és két gyermekből áll. Mint elmondta, a fűtésért 20 ezer forintot fizetnek havonta, ő úgy látja, ez még olcsónak is mondható. 14 ezer az áram, 10 ezer forint a víz, és minden hónapban ki kell fizetniük 8400 forint társasházi költséget is.

– És akkor még az internet, a TV díjáról nem is beszéltem, ami lehet, első hallásra luxusnak tűnik, de manapság nemigen lehet létezni nélküle – mondja, majd összegez: a 47 ezer forintból a rezsi sem jön ki, és akkor még csak nem is ettek.

Szabóné Mike Orsolyáék panellakásban élnek, szintén négyen vannak.

– Csak a fűtésünk 30 ezer forint – jegyzi meg. A két gyerek iskolai étkeztetése 15 ezer forint, ezzel kétezer forint híja megvan a 47 ezer. És akkor még ki se fizették a teljes rezsit, és nem ettek semmit, fűzi hozzá.

Simon Emőke háromtagú háztartást vezet, panelházuk néhány éve levált a távhőszolgáltatásról.

– 30 ezer forint a közös költség és a fűtés – tudjuk meg tőle. Villanyszámlájuk 12 ezer, a vízdíj 7 ezer: azaz már elfogyott a 47 ezer forint. Szerinte is képtelenség lenne megélni ennyiből, hiszen csak a rezsi több. De csak az étkezésre sem lenne önmagában elegendő hármuknak, két hét alatt elfogyna ez az összeg.

ÉM-HM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában