Helyi közélet

2012.02.15. 15:56

„De ön meg tudna élni 47 ezer forintból?”

Miskolc - Zsiga Marcell manipulációnak, lejáratásnak és provokatívnak nevezte az MTI Hírcentrum ezen kérdését.

Miskolc - Zsiga Marcell manipulációnak, lejáratásnak és provokatívnak nevezte az MTI Hírcentrum ezen kérdését.A kérdés így hangzott: „És ön szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból?” Dr. Zsiga Marcell alpolgármester, fideszes országgyűlési képviselő erre először így válaszolt: „Az MSZP azt hirdette, hogy 28 ezer forintból is meg lehet élni, én azt gondolom, hogy a 47 ezer forint ehhez képest egy jelentős javulás, jelentős eredmény és azt kell látni, hogy az embereket arra kell szorítani, aki munkát kerül, hogy az legyen az érdeke, hogy munkát végezhessen és munkát végezzen, hiszen 47 ezer forint jóval nagyobb, mint az egyszeri segély összege.” Majd érkezett a riporter újabb kérdése: „De ön meg tudna élni 47 ezer forintból?” Zsiga Marcell erre adta az azóta már elhiresült, és többek által kifogásolt választ: „Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, igen, azt hiszem igen.”



Manipulálták

Ezen kijelentése után több párt is lemondásra szólította fel Miskolc alpolgármesterét. Lapunk megkereste, hogy elgondolkodott-e politikus társai ezen javaslatán. A válasza azonban egy közlemény volt, amiben azt is kijelentette: a történteket ezzel lezártnak tekinti.

„Hétfői nyilatkozatomat értelemzavaróan, egy mondatot kiragadva az RTL Klub híradójában megvágták, ami így teljesen mást üzent a televíziónézőknek, mint amit összességében elmondtam. Hétfőn, az Országházban a kamerák előtt kifejtettem véleményemet a miskolci szocialisták álszent és hazug akciójáról. Elmondtam, felháborítónak tartjuk azt, hogy az MSZP pártpolitikai célokra használja azokat a nehéz sorsú borsodi embereket, akikről 2002 és 2010 között teljesen megfeledkezett...” – áll a közleményben.

Az alpolgármester ebben azt is leírja, hogy az MTI Hírcentrum riportere, Szondi Vanda, a sajtótájékoztató végén, szerinte indokolatlanul tett fel provokatív kérdést. „A provokációra adott válaszomnak az RTL Klub és más sajtóorgánumok csupán egy részét közölték, kiragadtak a környezetből egy szövegrészt, manipuláltak. A sajtótájékoztatón elhangzott mondanivalóm így teljesen más értelmet nyert. Nyilatkozatom ilyen jellegű megvágását visszautasítom.” – tartalmazza a közlemény. Az alpolgármester szerint a tények önmagukért beszélnek, így a teljes hanganyagot is rendlkezésünkre bocsátotta, amely a Borsod Online-on meghallgatható.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában