Helyi közélet

2012.02.14. 18:32

A bencéseké lehet a berekaljai iskola?

Miskolc - Újabb miskolci általános iskola kerül az egyházhoz?

Miskolc - Újabb miskolci általános iskola kerül az egyházhoz?Információink szerint a berekaljai általános iskolát át akarják venni a pannonhalmi bencések, már jártak is az intézményben, hogy erről tárgyaljanak. Igaz a hír, mit tud, mit mond erről az önkormányzat? Illetve milyen feltételekkel adná át az egyháznak ezt az intézményt? Ezekről kérdeztük a hivatalt.

„A további lehetőségekről az egyház és az intézmény között párbeszéd folyik, melynek eredményeképpen közgyűlés elé kerülhet az ügy” – érkezett a válasz az önkormányzat humán főosztályáról. Mint mondták: annak, hogy a testület elé kerüljön egy ilyen javaslat, az a feltétele, hogy az egyház részéről írásbeli szándéknyilatkozat érkezzen, eddig azonban csak szóbelit kaptak. Hangsúlyozták: a jogszabályok szerint május 31-ig erről dönteni kell, mivel az átvétel lehetséges időpontja július, augusztus.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában