Helyi közélet

2011.12.07. 15:24

Mád is vizsgáztathat

Mád - 260 millió forintból épült fel a mádi Tatárka Kft. új szerelőcsarnokkal egybekötött vizsgabázisa.

Mád - 260 millió forintból épült fel a mádi Tatárka Kft. új szerelőcsarnokkal egybekötött vizsgabázisa.

1990-ben újrakezdési hitelből indult el Mádon a Tatárka Kft. élete. Ma a vállalkozás ötven embernek ad munkát és szerdán adták át a cég vadonatúj szerelőcsarnokkal egybekötött vizsgabázisát.

Mádi kötődés

– Mindig azt tartottam fontosnak, hogy a cégem ne csupán magyarországi-, de mádi kötődésű is legyen – mondta Tatárka József, a Tatárka Kft. ügyvezetője. – Ezt a mai napig tartani tudom és ettől az iránytól a jövőben sem kívánok eltérni, mert meggyőződésem, ennek a térségnek egy útja van, ha minél több munkahelyet teremtünk vagy tartunk meg.

– Ha a gazdaság jól működik, akkor is öröm egy új létesítmény átadása – mondta az ünnepélyes avatón dr. Demeter Ervin, B.-A.-Z. Megye kormánybiztosa.

– Ez fokozottan igaz akkor, ha a világ gazdasága huzamosabb ideje nehéz helyzetben van. A kormányhivatal jelenleg 17 szakterülettel foglalkozik, ezek egyike a közlekedéssel, így érintőlegesen a gépjárművek vizsgáztatásával is foglalkozik. Sokan nem tartják jó dolognak, hogy a korábbi állami monopóliumban lévő gépjármű-vizsgáztatás területén megjelennek a magánvállalkozások. Szerintem ez a jó irány, hiszen ezzel újabb lehetőség nyílik meg a magánszféra számára, elindulhat egy egészséges verseny, ami az ügyfelek megelégedésére szolgálhat.

900 négyzetméteren

A mádi új vizsgabázis és szerelőcsarnok 900 négyzetméteres alapterületen helyezkedik el. Az első szinten az egyterű szerelőcsarnokban folyik a saját- és külső gépjárművek szerelése és vizsgáztatása, az emeleten kaptak helyet az irodahelyiségek. A beruházás összesen 260 millió forintba került, amelynek ötven százalékát pályázati úton sikerült elnyerni, a maradék ötven százalékát a cég önerőként fizette ki.

ÉM-BG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában