Helyi közélet

2011.12.27. 12:14

Fogdában töltötte a karácsonyt a késes rabló

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság indított eljárást felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt egy 36 éves, mezőkövesdi férfi ellen.

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság indított eljárást felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt egy 36 éves, mezőkövesdi férfi ellen. Az elkövető Mezőkövesd egyik élelmiszerboltjába lépett be december 21-én az esti órákban, arcát egy sí maszkkal takarta el. Egy késsel a kezében felszólította az üzletben tartózkodó alkalmazottat, hogy adja át részére a bevételt. Miután a fiatal eladónő a kasszában lévő készpénzt a fenyegetés hatására átadta, a rabló a helyszínről sietve távozott. A cselekmény során személyi sérülés nem történt.

Az eladó azonnal értesítette a mezőkövesdi rendőröket, akik percek alatt a helyszínre érkeztek. A sértett pontos és részletes személyleírást adott az elkövetőről, amely nagy segítségül szolgált a rendőrök számára, ugyanis egy korábbi bűncselekmény kapcsán ismerősnek tűnt személy került így a látókörükbe. A bűncselekménnyel gyanúsítható férfi lakására mentek a nyomozók, aki kérdésre elismerte tettét. Ezt követően önként előadta a kést, illetve azt a ruházatot is, amit a rabláskor viselt. Átadta azt a szatyrot is, amiben a pénzt hozta el. Elmondta azt is, hogy a bűncselekmény elkövetése óta eltelt időben az eltulajdonított összegből 2.000 Ft-ot elköltött sörre, valamint cigarettára.

A 38 éves férfit a mezőkövesdi rendőrök alig egy órával a bűncselekmény elkövetése után már őrizetbe is vették, a Mezőkövesdi Városi bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában