Helyi közélet

2011.11.03. 12:45

Kiállítás és díjátadás Putnokon

Putnok - Imolay Dr. Lenkey István gyűjteményéből kiállítást rendeztek Putnokon, a Holló László galériában.

Putnok - Imolay Dr. Lenkey István gyűjteményéből kiállítást rendeztek Putnokon, a Holló László galériában.A tárlatot Dr. Pusztai Tamás, a Borsod -Abaúj-Zemplén megyei múzeum igazgatója nyitotta meg. Köszöntőjében méltatta Imolay Dr. Lenkey István munkásságát, majd ezt követően átadta részére a Herman Ottó díjat, mely meglepetésként és váratlanul érte a több, mint ötven művészeti alkotást kiállító gyűjtőt. Az eseményen a Putnokról elszármazó Lenkey Istvánt köszöntötte és üdvözölte É. Kovács László, Megyei Alkotódíjas festőművész, Zsuponyóné Ujváry Mária, valamint Novák Ilona, a Holló László Galéria és a Gömöri Múzeum vezetője.

Próza, dal

A rendezvényen közreműködött Placskó Lajos művésztanár, aki saját prózáját olvasta fel. Bulláné Farkas Beáta gitár és énekművész Tamás István „Sosem voltam csillag” című versét zenésítette meg és adta elő a közönségnek, mely a készülő második közös lemezük egyik dala. A kiállítás 2011. november 30-ig látogatható a Holló László Galéria nyitva tartási idejében.

- PA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában