Helyi közélet

2011.10.05. 12:54

Megállók: fa, kavics, beton, tégla, és DVTK képek

Miskolc - Október 4-én a Soltész-Nagy Kálmán utcánál elkezdődött az új villamos megállók fedett utasváróinak kiépítése. A mintamegálló építésénél alkalmazott gyakorlat alapján, most is a munkálatok miatt a peronok első fele munkaterület, így a villamosok a megálló második felében állnak meg. - tudtuk meg Braun Csabától, az MVK Zrt. marketing osztályvezetőjétől.

Miskolc - Október 4-én a Soltész-Nagy Kálmán utcánál elkezdődött az új villamos megállók fedett utasváróinak kiépítése. A mintamegálló építésénél alkalmazott gyakorlat alapján, most is a munkálatok miatt a peronok első fele munkaterület, így a villamosok a megálló második felében állnak meg. - tudtuk meg Braun Csabától, az MVK Zrt. marketing osztályvezetőjétől."A szerkezet építése körülbelül másfél hetet vesz igénybe." - nyilatkozta a Borsod Online-nak  Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing osztályvezetője. "Terveink szerint ebben az évben – az időjárástól függően – a mintamegállón túl még hét további megálló - Soltész-Nagy Kálmán u., Malomszög utca, a Szent Anna tér, a Thököly utca, a Balázs Győző tér, a Gyula utca és a Károly utca - készülne el.  Ez alatt az idő alatt a közúton közlekedők a megállók melletti útszakaszokon a forgalom elterelésére számíthatnak."

Egységesek lesznek az új megállók

Megtudtuk azt is, hogy a többi megállóhely fedett utasvárójának építése a jövő évben folytatódik majd. Az új megállók egységesek lesznek, ugyanakkor mindegyik megállóhelynek lesz valamilyen egyedi vonása is, a körülötte lévő környezethez igazodva. Ez az egyedi elem a Selyemréti mintamegállóban az üvegtégla, mely a strandfürdő hangulatát idézi. 

A többi megállóhely egyedi elemeit, anyagait az alábbi listában olvashatják, valamint a www.zoldnyil.hu -n látványterveket is megtekinthetnek.


MEGÁLLÓK, ÉS ELEMEK

Soltász-Nagy Kálmán utca: kőfalazat

Malomszög utca: rétegzett üveglap

Szent Anna tér: képes villamostörténeti kiállítás

Thököly utca: üvegmozaik

Balázs Győző tér: üvegbeton

Gyula utca: fazsaluzott beton

Károly utca: mosott kavics

Újgyőri főtér és piac: kisméretű tégla

DVTK Stadion: DVTK képekben

Bulgárföld: fazsindely

Diósgyőri Gimnázium: táblás faburkolat

LÁEV: fakocka hátfal

Zenta utca: Gabion fal (hegesztett falháló benne zúzott kővel)

Diósgyőr városrész: A várnak szentelt megálló

Köln utca: futtatott növényfal.

Bölcs utca: futtatott növényfal.

Felső-Majláth végállomás: a Bükki Nemzeti Park növényvilágának szentelt megálló


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában