Helyi közélet

2011.01.25. 16:42

168 pálinka a II. Ongai regionális pálinkaversenyen

<p>Onga - A tavalyi még szűkebb körben meghirdetett rendezvényt – az Ongai Kulturális Egyesület szervezésében – rögtön egy több megyére kiterjedő, regionális pálinkaverseny követette.</p>

A rendezvényt a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó programsorozat részeként január 22-én Pelczné Dr. Gáll Ildikó, Európa parlamenti képviselő nyitott meg.
A verseny színvonalát jelzi, hogy a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny főszervezője is elismeri a szervezők munkáját, az itt elbírált pálinkák minőségét, hisz az a bérfőzető magánszemély, akinek pálinkája a II. Ongai regionális pálinkaversenyen arany-, ezüst- vagy bronzérmet nyert, a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen (Gyula, Budapest) ugyanazon versenypálinka nevezési díjból 30%, 20%, ill. 10% kedvezményt kap.

A pálinkaversenyen Észak-Magyarország bérfőzetői és bérfőzdéi vehettek részt. A 168 nevezett pálinka magas száma is jelzi a verseny színvonalát. Minősítésüket Lovassy György elnök vezetésével egy nyolcfős szakmai zsűri végezte el, akiket a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny főszervezője, a Lovász Rendezvényszervező Szolg. és Ker. Kft. delegált.
A 4 megye 28 településéről érkezett pálinkák közül 18 kapott arany, 34 ezüst, míg 28 bronz oklevelet. A verseny abszolút győztese a Bükkaranyosi Pálinka Kft. 2010-es vilmoskörte pálinkája lett, míg a legjobb bérfőzető címet Baranyai Béla kapta. Az ünnepi eredményhirdetést gazdag kulturális fesztivál programok színesítették, melyet több száz, az ország különböző régiójából érkezett látogató tekintett meg.
- T. L. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában