Helyi közélet

2010.11.16. 10:21

Marad a vénasszonyok nyara

<p>Miskolc - Kevesebb a mozgásszervi panasz, a keringési zavar, kevesebbet jár a mentő.</p>

Egész héten marad az ilyenkor megszokottól enyhébb időjárás, szerdától megnövekszik a felhőzet és a hét második felében már csapadék is várható – tájékoztatott Erdődiné Molnár Zsófia, az Országos Meteorológiai Szolgálat regionális központjának meteorológusa. Fagypont fölött marad a legalacsonyabb és tíz fok fölé emelkedik a legmagasabb napi hőmérséklet. A jelenlegi nyugodt, csendes időjárást hideg és meleg frontok váltakozása követi, mely légnyomásváltozás az erre érzékenyeknek fejfájást okozhat.

Kettős hatás

Az orvosi rendelőkben feltett körkérdésünkre az a kép alakult ki, hogy kettős hatással van szervezetünkre a „kellemes” időjárás. A kedvező jelenség, hogy kevesebb a mozgásszervi panasz, a keringési zavar, kevesebbet jár a mentő és a halálozási statisztika is kedvezőbben alakul. Ugyanakkor csökken a koncentrációképesség, alvászavar léphet fel és ingerlékenyebbek is vagyunk az átlagosnál és a felnőtteknél szórványosan jelentkeznek vírusos megbetegedések.

Szaporodnak az emésztőszervi panaszok, savtúltengés alakulhat ki.

ÉM-PGY

Sok a tüdőgyulladásos gyerek

eszak | 2010.11.16 07:22
Miskolc - Sorra dönti ágyba a gyerekeket a tüdőgyulladás Miskolcon, sőt megyeszerte. Szerencsére jól gyógyítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában