Helyi közélet

2010.10.15. 12:28

Rali prológ az egykori Lenin Kohászati Művekben

<p>Nem mindennapi helyszínen, a gyárban, a volt LKM területén kerül megrendezésre október 23-án a B.-A.-Z. megyei Rallysprint Bajnokság zárófutamának prológja.</p>

"Több vállalkozás hozzájárulása is kellett ahhoz, hogy megrendezhessük a DAM-ban a prológot, azonban sikerült megállapodnunk az érdekeltekkel, így nincs akadálya annak, hogy október 23-án a benzingőzé, és a látványé legyen a főszerep Diósgyőrben." - tudtuk meg Üveges Gábortól, a viadal főszervezőjétől, a megyei ralisprint sorozat megálmodójától. "A versenyzőknek egy 6 kilométeres szakaszt, azaz kétszer, három kört kell majd teljesíteniük egy olyan pályán, amiben lesznek visszafordítók, és vasúti sínek is. Egyszóval érzésem szerint egy technikás, bevállalós prológot hoztunk össze, ahol fontos lesz a pilóták >>szakértelme<< is."

Üveges Gábor elmondta azt is, hogy a ralifanatikusok a vasgyári villamos végállomás felől tudnak majd bejutni a prológ helyszínére, ahonnan alig 200 méterre lesz majd kijelölve a start. (Kezdés: 15 óra!) A belépő 500 forint lesz, míg 12 esztendős korig díjtalan. A verseny főszervezője arra kéri az érdeklődőket, hogy az egykori Vasgyár körüli parkolókban hagyják autójukat, míg a prológ egész helyszínen tartsák be a rendezők utasításait, és a biztonsági előírásokat.
A prológ másnapján, vasárnap reggel 8 órakor vág neki az első autó a Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt szakasznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában