Helyi közélet

2010.10.21. 07:48

A betegek nem érzik meg

<p>Sátoraljaújhely - Az átalakítás alatt csak a mammográfia működését függesztik fel a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban.</p>

A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház közel 1,6 milliárd forintból újul meg. A munka szeptember 1-jén indult és várhatóan 2012 augusztusáig tart majd. Arra voltunk kíváncsiak, zavarja-e az átalakítás a betegellátást.

Volt idő felkészülni

– Szerencsére nem – mondja dr. Borzi Márta, az intézmény megbízott igazgató-főorvosa. – Volt időnk felkészülni. A támogatási szerződést ugyan csak augusztus 25-én írtuk alá, de már a tavasz folyamán értesítést kaptunk arról, hogy a pályázat sikeres lett, így már tulajdonképpen május-június óta folyamatosan költözködünk. Készült egy ütemterv is a költözködésre, amelyet a nyár eleji esőzések egy kicsit felborítottak. A szemészeti osztályt ugyanis egy beázás miatt nem akkor költöztettük, amikor mi szerettük volna, hanem amikor ezt az időjárás számunkra kötelezővé tette. Ez az egy rendkívüli esemény volt eddig csupán, így ma már ott tartunk, hogy a lebontandó épületet november közepére teljesen ki tudjuk üríteni. Tulajdonképpen ezzel szerencsénk is volt, hiszen bár több kórház is sikeresen pályázott a felújításra, aláírt támogatási szerződésünk jelen pillanatban egyedül nekünk van, így időben neki tudtunk látni a munkának. Valamennyi osztálynak megvan a helye, a betegek egy pillanatra sem érezték úgy, hogy csökkentett lenne az ellátás, de ezt nekünk a pályázatnál vállalnunk is kellett. Egyedül a mammográfiai osztály működését kellett felfüggesztenünk az átalakítás idejére, de miután nem vagyunk szűrési központ és a betegforgalom sem nagy, ezért alig fogjuk észrevenni ennek az ideiglenes hiányát.

Egy kis szünet

Télen egy kis szünet következik majd, hiszen abban az időszakban megáll a felújítás.

– A közbeszerzési eljárás miatt legkorábban 2011 márciusában lehet kivitelezőnk, ami nem is baj, hiszen így például nem kell megbontani a fűtési rendszert és a leghidegebb időszakban zavartalan lesz a fűtés. Nem vagyunk elmaradva semmivel, és az eddigihez hasonló színvonalon tudjuk fogadni és ellátni a betegeket – tette hozzá dr. Borzi Márta.

ÉM-BG

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában