Helyi közélet

2010.08.01. 16:00

Sikeres a takarékok országos szintű összefogása az árvízkárosultakért

<p>Miskolc - Egy hónap alatt közel 40 millió forint adományt gyűjtött a bajba jutottaknak a takarékszövetkezetek.</p>

A nyár eleji árvíz hírére országszerte megmozdultak a takarékszövetkezetek. A leginkább érintett három hitelintézet: a Boldva és Vidéke, a Szendrő és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Felsőzsolca Takarék számára összegyűjtött, közel 40 millió forintot kitevő adományt az érintett fiókok a rászoruló ügyfeleik megsegítésére fordítják, akiknek nehézségeit személyesen is lehetőségük van megismerni.

A takarékszövetkezetek és a TakarékBank által mozgósított és egy központi számlára összegyűjtött adományokat az ügyfelektől az egyes takarékszövetkezeti fiókokban kihelyezett adománygyűjtő dobozokban összegyűlt pénzösszegek is gyarapították. Az akció továbbra is tart, ezért várhatóan újabb családok megsegítésére is mód nyílik a következő hónapok során.

A takarékszövetkezetek helyzeti előnye, hogy a helyi közösségekbe mélyen beágyazódva működnek, így pontos képpel rendelkeznek az adott közösségbe tartozók problémáiról is. Ezért döntött úgy a szervezést koordináló TakarékBank, hogy az összegyűlt adományok elosztására a takarékszövetkezetek tehessenek javaslatot. Az érintett családok a javaslatok alapján néhány héten belül hozzájuthatnak a számukra odaítélt segélyhez.

A takarékok a pénzadományok összegyűjtésén túl száz boldvai és edelényi árvízkárosult gyermek egyhetes balatoni üdülését is megszervezték, emellett közösségi munkálatokkal is együttműködnek bajba jutott kollégáikkal abban, hogy az árvízben megrongálódott lakásaik, illetve az érintett fiókok helyreállítása is mihamarabb befejeződhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában