Helyi közélet

2010.08.31. 19:35

Miért oda épül a fűtőmű?

<p>Miskolc - Indulatosra sikeredett az a fórum, amelyet kedden tartott az Ökológiai Intézet, s amelynek témája a Lórántffy Zsuzsanna utcába épülő fűtőmű volt. Ezzel a beruházással lapunk is többször foglalkozott, sőt, az erről szóló információk elsőként az Észak-Magyarországban jelentek meg.</p>

A fórumon csaknem ötvenen voltak, többnyire arra voltak kíváncsiak, miért nem tájékoztatták őket korábban a beruházásról. Lengyel Attila, a Bioenergy Miskolc Kft. környezetvédelmi felelős szerint időben tájékoztatták a lakosságot, hiszen eddig csak a pályáztatás történt meg, illetve az engedélyeztetés. Hozzátette: a fűtőmű kapacitása viszont annyira kicsi, hogy a törvények szerint közmeghallgatásra sem lenne szükség.

Sokan kifogásolták azt is, hogy bölcsőde, óvoda közelébe épül a fűtőmű. A beruházók szerint a légszennyezettségi adatok azt bizonyítják,hogy ez a környéken élőknek semmilyen gondot nem okoz majd. Zajszigetelt lesz, és próbaüzemre is sor kerül, így, ha nem működik megfelelően, akkor engedélyt sem kapnak a beüzemelésre – tudtuk meg.

A fórum részt vevőit nem sikerült megnyugtatni, további válaszokat akartak, és kérték a beruházó részéről jelenlévőket, hogy több információt adjanak a fűtőműről.

Az elhangzott kérdésekre és válaszokra a későbbiekben visszatérünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában