Helyi közélet

2010.08.22. 14:11

Állati jó szülinap a Miskolci Állatkertben

<p>Miskolc - A hétvégén ünnepelte 27. születésnapját a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Miskolc Zoo.</p>

A Miskolci Turisztikai kftkebelén belül működő intézmény pénteken, szombaton és ma háromnapos rendezvénnyel várta/várja a látogatókat – mondta el Jánosi Ferenc, az állatkert vezetője. A programban többek között ingyenes ugrálóvár, arcfestés, állatsimogatás szerepel, de lehetőség van lovaglásra és óránként más-más állatnál folynak látványetetések – ismertette.

Jánosi Ferenc kifejtette: az intézmény fejlesztésénél – a kiváló adottságoknak köszönhetően – az erdei állatkert irányába érdemes fordulni. Ha kisebb anyagi lehetőségekkel is rendelkeznek, a nyíregyházi állatkert lehet a példa. Sokféle rendezvény vonzásával rendszeressé lehetne tenni a városlakók részvételével az állatkerti sétákat.„Véleményem szerint egy jól működő állatkert Miskolc nevének is egy egészséges, zöld aurát kölcsönöz”– foglalta össze.

Gaál Ferenc, vezetőhelyettes az egykori „vadaspark” indulásától részt vesz a munkában. „Egy évvel az indulástkövetően jöttem, azóta sokféle tevékenységet végeztem, ha kellett éjjeliőr, portás vagy állatgondozó voltam”. Kezdetben a hazai fajok bemutatásával mintegy 50 állattal indult a 8 fős csapat. Hosszú út vezetett a mai, az egzotikus fajokat is felvonultató kínálatig, melyben közel 700 állat, több mint 100 fajt képvisel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában