Helyi közélet

2010.08.11. 21:05

Küldjön hírt: "Nagyanyáink étke” - Főzőverseny a Borsod-Torna-Gömör Egyesület szervezésében

<p>Nagy sikerrel zárult a Borsod-Torna-Gömör Egyesület 2010.08. 07-én, szombaton megrendezésre kerülő, főzőversennyel egybekötött szakmai rendezvénye.</p>

A Perkupai Tájház udvarán a délelőtti órákban 17 csapat kezdte meg a különböző ételek elkészítését bográcsban, kemencében és sparhelten. A 6 tagú zsűri összesen 35 különböző étel közül a Szendrőládi Népfőiskola több fogásos, „nagyanyáink ételeit” felidéző ebédjéből a „Füstölt húsleves laska tésztával” elnevezésű fogását találta a leginkább elfeledett recept felelevenítésének és ítélte nekik az Aranyserleget. Különdíjban részesült Lak Önkormányzat a „Gazdag leves” elnevezésű különlegességével, a Bhim Rao Egyesület a cigány konyha alapételével a „Savanyú káposztás babos tészta” fogással valamint a Galyasági Településszövetség a „Varbóci kapros töltött káposzta” ínyencséggel. A főzőversenyt követő ebéd után a közel 200 vendégnek lehetősége volt egy faluséta során megtekinteni Perkupa jellegzetes építészeti örökségét, egyedi hangulatát.
A délután folyamán az érdeklődők megtekinthették Jozef Peniaško fotókiállítását Hodossy Gyula kovácsmesterről, fellépett a Bódva-völgyi Néptáncegyüttes, a Szendrői Közművelődési Intézet egész napos kiállítást szervezett a kékfestős népművészeti tárgyakból, valamint bemutatót tartott Medve Mariann az üvegfestésről, kerámiatárgyak készítéséről. A rendezvény táncházzal ért véget, ahol élőzenét az Árok Zenekar biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában