Helyi közélet

2010.07.08. 15:37

Ki finanszírozza a bakit Miskolcon?

<p>"<em>Érdeklődéssel figyeljük a Kiss Ernő út meghosszabbításaként készülő új útszakaszt és sokakat meglepett, hogy a már elkészült szegélyköveket visszabontják. Ezt a bakit ki finanszírozza, vagy belefér a vállalt összegbe? Odafigyel erre a megrendelő? Vagy telik az adófizetők zsebéből?</em>"– kérdezi olvasónk Deák László, aki fotókat is mellékelt leveléhez.</p>

A kérdést Dukai Zoltánnak, a Miskolci Városfejlesztési Kft. igazgatójának, azaz a megrendelő képviselőjének tettük fel, hiszen az IVS (Integrált Városfejlesztési Stratégia) keretén belül, az unió által finanszírozott, több milliárdos beruházásról van szó. Mint mondta, a kivitelezők egyösszegű átalányt kapnak, az, hogy a kivitelezésből adódóan felmerülnek műszaki problémák, nem befolyásolja az árat. Az a vállalkozó felelőssége, ha valamit nem szakszerűen csinál, meg kell csinálnia még egyszer, ugyanazon árért.


Megrongálódott patakmeder. Mi lesz vele?

eszak | 2010.07.07 17:59
Miskolc - Az árvíz által megrongált szinvameder megvárja az újabb felhőszakadást? Ha így marad, akkor a belvárosban is károkat okozhat a víz mert a meder a feltöltődés miatt már nem tudja elvezetni ugyanezt a vízmennyiséget – írja olvasónk, Deák László, aki fotókat is mellékelt, melyek a miskolci Kiss Ernő utca környékén készültek a Szinváról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában