Helyi közélet

2010.07.11. 13:41

A Köztisztviselők Napját ünnepelték Putnokon

<p>Putnok - Az ünnepséget a városháza dísztermében, az ebéddel egybekötött munkaértekezletet a városháza díszudvarán tartották a gömöri kisvárosban, Putnokon.</p>

A köztisztviselők ünnepségén péntek délelőtt a városháza dísztermében dr. Tanner János címzetes főjegyző, kisebb előadást tartott az elmúlt évben teljesített munkájuk elismeréseként a polgármesteri hivatal dolgozóinak. Beszédében kiemelten szólt arról az önzetlen munkavégzésről, amit teljesítményükkel produkáltak a szférában dolgozók. A település jegyzője kérdésünkre elmondta, hogy a putnoki polgármesteri hivatal a gazdasági nehézségek ellenére jól és színvonalasan működik. A mindennapi munkavégzés megköveteli az ügyfelek iránt tanúsított türelmet, a lelkiismeretességet, valamint a pontos odafigyelést, valamint a megértést az ügyfelekkel szemben. Ezért mindenképpen köszönet jár az itt dolgozóknak.

Ezt követően Tamás Barnabás polgármester, országgyűlési képviselő köszönte meg a köztisztviselők munkáját, majd Köztisztviselő díjat adományozott Doma Zoltánnénak, aki a pénzügyi osztályon előadóként dolgozik, valamint Rácz Csaba gépkocsivezetőt és Lőrinczné Kovács Erika előadót, polgármesteri dicséretben részesítette.

A köztisztviselők napját 1997 óta ünneplik Magyarországon. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselői törvény. Július 1-je 2001 óta munkaszüneti nap a köztisztviselők számára, ezért a hivatalok - a minisztériumok, közigazgatási intézmények, megyei önkormányzati, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények nincsenek nyitva, esetenként, igény szerint ügyeletet tartanak.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában