Helyi közélet

2010.05.22. 21:46

Gyorssegélyt osztott a Vöröskereszt Borsodban

<p>Ónod, Szendrőlád, Komlóska – a Magyar Vöröskereszt ezeken a Borsod megyei településeken kezdte meg a májusi árvíz miatt bajbajutottak segélyezését, szombaton. 215 rászoruló család kapott egyenként 15 ezer forint értékű tartós élelmiszerből és tisztítószerből álló csomagot. A gyorssegély az OTP Bank félmilliárdos felajánlásából valósulhat meg.</p>

A Magyar Vöröskereszt mintegy négymillió forint értékben osztott szét segélycsomagokat az árvíz sújtotta Ónodon, Szendrőládon és Komlóskán. A csomagokat 50 vöröskeresztes önkéntes segítségével, a helyi önkormányzatokkal szoros együttműködésben osztotta ki a Vöröskereszt szombaton. A rászorulók 15 ezer forint értékben tartós élelmiszereket, ásványvizet, tisztító-és fertőtlenítőszereket kaptak. Ónodon 50, Szendrőládon 65, míg Komlóskán 100 család jutott gyors segítséghez. A most kiosztott 6 tonna áru értéke eléri a 4 millió forintot.  A Vöröskereszt a héten több mint egy tonna klórmeszet is eljutatott Borsod és Heves megyébe.

A Magyar Vöröskereszt a következő két hétben 60 milliós segélyezésbe kezd, ennek során minden árvíz miatt érintett településre eljut majd a segítség. A szervezet a későbbiekben az újjáépítésből is kiveszi majd a részét. Molnár Józsefné, a Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke hangsúlyozta: előzetes felmérés alapján, a polgármesteri hivatalokkal való egyeztetést követően akár építőanyagok vagy használati cikkek megvásárlásával is próbál segíteni a rászoruló családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában