Helyi közélet

2010.04.26. 12:17

Voksolás: bábszínház után, cirkusz előtt

<p>Miskolc - Sokan a szabadtéri programok mellett tették le a voksukat, a szavazást délutánra tervezték.</p>

Bábszínház, fagyizás, játszótér. Ebben a sorrendben követték egymást a programok Szűcs Mártiéknál, aki tegnap délelőtt kislányával és annak barátnőjével üldögélt a Hősök terén. Illetve a lányok nem sokáig üldögéltek, fagylalttal a kezükben szaladgáltak a még nem működő szökőkútárokban. Élvezték a napsütést, a jó időt, és egy kiscsit azt is, hogy szerepelhetnek az újságban.

Szűcs Márti elmesélte, egy rövid időre pihentek meg a téren, míg a lányok elnyalják a fagylaltot. Utána irány a szavazófülke, hiszen neki a Földes Ferenc Gimnáziumba kellett mennie leadni a voksát. A lányok is elkísérték, és külön öröm, hogy ő ebbe a gimnáziumba járt, így a gyerekeknek megmutathatja az iskolát – mesélte. A hétvégi programban azonban délután sem szerepelt a pihenés, annál inkább a szórakozás, hiszen a család a cirkuszba is ellátogatott – tudtuk meg.

Szavazni délután

Vasárnap sokan a szabadtéri programok mellett tették le a voksukat, nem csoda, hiszen az elmúlt hetek esős napjai után jól esett a szinte nyári meleg. Éppen ezért a népkert is megtelt biciklizőkkel, a játszótéren is alig volt szabadhely, majdnem minden padon üldögéltek. Akiket megkérdeztünk, többnyire délutánra tervezték be a szavazást, a napsütéses időt a szabadban akarták kiélvezni.

Így tett Erdősi János is, akivel a népkerti játszótéren futottunk össze, Bence fiára vigyázott. Elmesélte, hogy minden vasárnap – persze, ha az idő engedi – ebéd előtt eljönnek ide, egy kicsit bicikliznek, sétálnak, és Bence játszik a többi gyerekkel. Ez tegnap sem volt másképp, és úgy tervezték a szavazás ebéd utánra marad.

Tóth Szimonetta és Polgár Zoltán éppen a templomból jött ki, mikor megszólítottuk őket. Nem járnak rendszeresen templomba, de most beat mise volt, a Fráter kórus zenélt – mondták. Ezután a lány nagymamájánál folytatták a vasárnapi programot, ebédre mentek. Délutánra lillafüredi sétát tervezték, és valahogy a szavazást is próbálják majd beiktatni – ígérték. Pihenésre azonban mindenképp sort kerítenek – mondták –, hiszen szombat éjszaka diszkóban voltak, így van mit kipihenniük.

ÉM-SZR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában