Helyi közélet

2010.04.07. 09:37

A csokinyúl sorsa: Akció vagy megsemmisítés

<p>Miskolc - Olvasónk kérdezte: mi lesz a csokinyúllal húsvét után?</p>

A többnapos ünnepek előtt a hozzájuk köthető termékeket sok helyen megvehetjük, de kit érdekel például a karácsony után a fenyőfa vagy a kínai izzósor? Húsvétkor – jobb, rosszabb minőségű – sonkát, pácolt húsokat és valamilyen édes masszából – csokoládéból vagy annak látszó anyagból – készült figurákat vásárolunk. No de mi lesz ezek sorsa, ha visszazökkenünk a hétköznapokba? Az általunk felkeresett kis boltokban még kedden is adtak el csokifigurákat, amiből már csak néhány darab volt a polcon. Mint az eladótól megtudtuk, addig maradnak ott, míg vagy mind elfogynak vagy lejár a szavatossági idejük. Ez utóbbi esetben – a címkéik alapján ez valamikor nyár derekán esedékes – kukába kerülnek, mert sem a nagykereskedések, sem a gyártó nem váltja vissza azokat.

Török Valéria, a BS-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója arról számolt be, hogy mintha a vásárlók nem is vennének tudomást róla, hogy véget ért a húsvét, ugyanúgy keresik az ilyen termékeket, mint az ünnep előtt. Akciózásra nincs szükség, így is elfogy, igaz, ezeket az „idényjellegű” termékeket már eleve mérsékeltebb áron kínálják a fogyasztóknak.

ÉM-SZP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában