Helyi közélet

2008.09.15. 06:58

Monoki-kesznyéteni kálvária, megszólalt a feleség

<p>Monok - Jól érzi magát új környezetében az a kesznyéteni férfi, akit több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítanak a hivatalos szervek.&#160;<DIA alt="Monoki-kesznyéteni kálvária 2008.09.15." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Monoki_keszny_teni_k_lv_ria_2008_09_15_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Monoki-kesznyéteni kálvária 2008.09.15." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Mint az köztudott, a közelmúltban egy férfi meghalt, kettő pedig megsebesült, amikor belebotlottak a gyanúsított kertjében a zöldségek védelmére kihúzott elektromos vezetékben. Szepessy Zsolt  monoki polgármester emberi kötelességének tartotta, hogy jogi és házi védelmet nyújtson a kesznyéteni férfinak, adakozást indítottak, hogy - óvadék gyanánt - pénzt gyűjtsenek az idős férfi szabadlábra helyezése érdekében. A gyanúsított az elmúlt hétfőn érkezett Kossuth földjére. Egy hét telt el, vasárnap a település egyik legnagyobb ünnepének, a Kálvária Búcsúnak forgatagában találkoztunk a kesznyéteni bácsival, aki feleségének társaságában sétált az árusok sátrai között.

Érdeklődésünkre elmondta, hamar megszokta új környezetét, jól érzi magát. – Mindenki kedves velem, érdeklődnek hogylétem felöl, nem érzem magam itt idegennek – mondja a férfi. Nem így a feleség – nekem nagyon nehéz az átállás, Kesznyétenen születtem, ott éltem eddig, ott volt az otthonom. Soha senkivel nem voltam haragban, most ezt kellett megérnem. Mai napig nem értem, miért mászott be a kertbe az a fiú. Az anyja mindennapos vendég volt nálunk, ha azt mondja, adjak neki öt kiló uborkát, adtam volna.

Örök hűség a templomban is

Negyvenhét év házasság után kell új életet kezdeni egy új otthonban, távol a rokonoktól, gyermekektől – folytatja Erzsike néni. - Szeretnék végre nyugodtan élni az urammal. Nekünk nem volt lagzink, megesküdtünk az akkori tanácsházán, ilyesmi ruhában, mint ami most van rajtunk. Tervezzük – mondja az idős pár egymás szavait kiegészítve – hogy az ötvenedik házassági évfordulónkat már itt, Monokon tartjuk meg, és hűséget fogadunk egymásnak a templomban is. Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy Szepessy Zsoltnak már kész a népszavazási beadványa van arról, hogy az otthonát mindenki - akár lőfegyverrel is - megvédhesse, és ha ebbe a behatoló belehal, akkor se lehessen felelősségre vonni, röviden válaszol a férfi – mint Amerikában.

SfL

Kapcsolódó cikkek:

  • Ön szerint biztonságban lesz Monokon a kesznyéteni férfi és felesége?
  • "A nyugalmunkat szeretnénk vissza!" Monokra költözött Szoboszlai Barnabás és felesége Kesznyétenről 2008.09.09.
  • "Sokat ér a szabadság..."- mondta a kesznyéteni férfi
  • Távozhat a börtönből az áramos drótot kihúzó férfi
  • Kesznyéten: túl a temetésen
  • Nem tudtak az óvadékról Kesznyétenben
  • Ölt a maszek villanykerítés Kesznyétenben
  • Óvadékgyűjtés a kesznyéteni férfi szabadulásáért
  • Kesznyéteni tragédia: Áldozatok és vétkesek egyben
  • Elhagyta a kórházat a kesznyéteni beteg
  • Mindkét kesznyéteni áramütött monitoros megfigyelés alatt
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában