Helyi közélet

2008.07.08. 11:25

Földre döntött kalászosok Észak-Borsodban

<p>Egész búzatáblákat döntött a földre a hétfő esti viharos szél, így igen nehéz lesz a betakarítás - tájékoztatott Fülep Lajos, az észak-borsodi 83 települést összefogó edelényi körzet falugazdásza.</p>

A hétfő esti vihar leginkább a fejlettségben elöljáró kukoricásban és főként a magasra növő kalászosokban, elsősorban a búzában tett kárt. Nevezetesen egész táblákat döntött a földre a viharos szél, így igen nehéz lesz a betakarítás - tájékoztatott Fülep Lajos, az észak-borsodi 83 települést összefogó edelényi körzet falugazdásza. Hozzátette: a hirtelen lehullott mintegy 20 milliméternyi csapadék viszont általában igen jól jött a körzet mezőgazdaságának. Ő Szendrőben lakik, s kedden munkába menet észlelte az elmondottakat. Jégkárt nem látott, jégesőről csak az édesanyjától hallott, aki Dubicsányban él. Viszont azt tudja: a 27-es úton Edelény és Sajószentpéter között egész éjjel azon dolgoztak a tűzoltók, hogy a kicsavart fákat eltávolítsák az aszfaltról.

  • Pusztító vihar - egy sérült Borsod-Abaúj Zemplén megyében
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában