Helyi közélet

2008.07.08. 11:02

Edelényben 10 ház vált lakhatatlanná

<p>Edelény - Elsődleges becslések alapján mintegy 100 millió forintos kárt okozott az épületekben a hétfő esti vihar Edelényben. Kollégáink ma a helyszínen készítenek videós tudósítást. Hamarosan a Boonon!</p>

Edelényben a hétfő esti vihar után nyomban munkához látott a helyi városvezetés, élén a polgármesterrel. Azonnal hozzáláttak az utak eltakarításához, hogy a kármentesítésre érkező tűzoltók számára biztosítsák a közlekedést. Hajnal 3-ig a hivatal dolgozóinak bevonásával lefóliázták a sérült tetejű épületeket, hogy megóvják a berendezést a további sérüléstől - tájékoztatott Baranyi Ferenc, a polgármesteri hivatal kommunikációs főmunkatársa.
- Mindez hajnali 3-ig eltartott, így kedd reggel 9-kor indultak el az edelényi önkormányzat szakemberei a pontos kárfelmérésre. Megérkeztükig csak az elsődleges információkra támaszkodhatunk, amelyek alapján mintegy 10 lakóház vált lakhatatlanná. Harminc embert kellett az iskolában, az öregotthonban elhelyezni éjszakára, többen rokonoknál, ismerősöknél húzódtak meg. Elsősorban a gyermekeket fogadták be. Vannak olyanok is, akiknek házát ugyan nem nyilvánították lakhatatlanná, mégis kérték elhelyezésüket, mert nem mernek visszamenni megrongálódott házukba.
Az ominózus házak a város különböző helyein vannak, többségükben "Cs-lakásokként" épültek, több mint 20 évvel ezelőtt. Hogy pontosan hány lakója volt a lakhatatlanná lett épületeknek, még nem tudni, mert többnyire sokgyermekes családokról van szó.

Egyébként több önkormányzati épület is károsodott, így az iskola, az óvoda és maga a polgármesteri hivatal is, ahol éppen az alpolgármester szobája ázott be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában