Helyi közélet

2008.07.15. 06:25

Aratnak, csépelnek, kenyeret sütnek Szögligeten

<p>Szögliget - Szögligeti Napra várják az érdeklődőket a helyiek július 19-én reggel 8 órától.</p>

Az egész napos programsorozat az önkormányzat tájházában kezdődik, ahol a hagyományos ételek és ízek mellett a nap tiszteletére rendezett koccintás várja a résztvevőket.

Programban és látnivalóban nem lesz hiány. Pista Bácsi Tájházában a 148 éves kemencében sütött kenyeret és kenyérlángost kóstolhatják meg a Szögligetre látogatók, majd megtekinthetik a tájházat, valamint a Mindennapi kenyerünk című filmet. Burinda Tamás aszalójába invitálja a vendégeket, ahol az aszalás folyamatába nyerhetünk bepillantást, de a hagyományos ételek kóstolója itt sem marad el.

A Szögligeti Nap ünnepélyes megnyitója délelőtt 10 órakor kezdődik a római katolikus templomban ökumenikus istentisztelettel. Érdemes lesz ellátogatni Nyárádi Attila majorjába is, hiszen itt családbarát rendezvény várja a turistákat, akik arató-cséplő előadást, kenyérsütést, kenyérszentelést, fotókiállítást láthatnak, a gyerekek pedig ügyességi játékokon vehetnek részt. Aki szívesen megtekintené a környéket is, csatlakozhat az óránként induló szádvári túrához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában