Helyi közélet

2008.06.10. 06:56

„Elvették” Kecskéséktől az Akropoliszt?

<p>Elvette? Átvette? A miskolci Művészetek Háza az Akropolisz Szabadtéri Színpadot Kecskéséktől. A tapolcai programok között most is lesznek előadások az Akropolisz Színpadon, ám azokat nem a Kecskés és Társai Műsoriroda rendezi.</p>

Elvette? Átvette? A miskolci Művészetek Háza az Akropolisz Szabadtéri Színpadot Kecskéséktől.
A tapolcai nyári programok között most is lesznek előadások az Akropolisz Szabadtéri Színpadon, ám azokat nem a Kecskés és Társai Műsoriroda rendezi, hanem a miskolci Művészetek Háza. A Kecskés-házaspárt és az önkormányzat kulturális és vendégforgalmi osztályának vezetőjét, Ádám Ibolyát kérdeztük az okokról. Most Kecskés Katalin (és férje, Kecskés Sándor) leveléből idézünk.

Keserű meglepetés

„27 éve rendezünk nyári színházi előadásokat az Akropolisz Szabadtéri Színpadon... Programjaink iránt minden évben érdeklődtek az egész országból, sőt határainkon túlról is. Már kora tavasztól kapjuk az érdeklődő telefonokat, e-maileket, leveleket, amelyekben kérik a programot, hogy ahhoz tudják igazítani nyaralásuk időpontját. Ezek a levelek idén is szép számmal érkeztek, de 27 év után nem tudunk válaszolni. Az eltelt években kialakítottuk a teljes eszközparkot, a közműrendszert, egy emberöltő munkáját fektettük bele.

Már tavaly ért minket egy keserű meglepetés. Az önkormányzat egy egész Tapolcára kiterjedő kulturális pályázatot írt ki. Miután felkértek minket, hogy pályázzunk, mert értékelték az eddigi programjainkat..., megpályáztuk.
Ezután felkeresett minket a tapolcai képviselő, és elmondta, hogy a mi pályázatunkat ítélték a legjobbnak... Egy-két hét múlva kiderült, hogy más kapta meg a megvalósítás jogát.

Magánbeszélgetés

Mi ebben az évben is úgy jártunk el, mint az előző években. Azaz megpályáztunk minden lehetőséget, amit lehetett. Ehhez csatolni kellett különböző iratokat, például a kulturális és vendégforgalmi osztály támogató nyilatkozatát, az egyház befogadó nyilatkozatát. Ezeket az iratokat megkaptuk, a pályázatokat beadtuk .
A programot természetesen ezzel egy időben megszerveztük úgy, mint az előző években, s leadtuk a régiós és megyei rendezvénynaptárba, valamint a kulturális és vendégforgalmi osztálynak.

Kb. egy hónap múlva az osztály vezetője behívott egy magánbeszélgetésre. Itt elmondta a következőket, amiket megpróbálok szó szerint idézni: "Tavaly egy miskolci vállalkozó nyerte meg a pályázatot, melyet Miskolctapolca nyári kulturális ellátására hirdettünk. De olyan minősíthetetlenül színvonaltalan programot készített, hogy az önkormányzat úgy döntött, hogy miután a vállalkozókat nem tudjuk számon kérni, többet nem adunk Miskolcon vállalkozónak ilyen lehetőséget. Ezért úgy döntöttünk, hogy saját intézményünkre bízzuk a tapolcai nyári programot, azaz a Művészetek Házára."
Legközelebb Ádám Ibolya mondja el, ő hogyan látja a helyzetet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában